DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

2010 óta legjobb eredményét érte el a Renault

Gyári visszatérésük óta legjobb pozíciójukat szerezték a franciák, habár Hülkenberg is elismerte, a szerencse nekik kedvezett vasárnap délután. A csapat továbbra is csak az ő teljesítményére támaszkodik.

A Spanyol Nagydíj versenynapján folytatódott a Renault jó formája, amely lényegében csak az időmérőn szakadt meg: Nico Hülkenberg, aki a szabadedzéseken rendre a három élcsapat mögött szerepelt, csak a 13. helyre kvalifikált. A versenyen azonban ennél jóval előrébb járt, a rivális középcsapatok közül csak a Force Indiával nem bírt el, így végül a hatodik helyen ért célba. Ez a Renault új időszámításának legjobb eredménye: eddig a tavalyi oroszországi, Kevin Magnussen által szerzett hetedik hely volt a maximum, mióta 2016-ban újra gyári csapatot indított a francia márka.



„Ez a helyezés remek eredmény számunkra, egy kiváló jutalom. A mai nap nekünk szerencsét hozott, miután a legjobb autók közül kiesett néhány az elején, aztán később is” – mondta Nico Hülkenberg, aki eddig hozza a kiemelkedő teljesítményt, amiért a Renault leigazolta. „Ebből kétségtelenül profitáltunk, ugyanakkor minden lehetőségnél ugrásra készen álltunk, a srácok pedig remek második kiállást hajtottak végre, amellyel a Saubert is megelőztünk.”

A Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul kiemelte, versenytempóban a Haas, Williams és Toro Rosso előtt álltak. Mindez azonban csak Hülkenbergre igaz: a Renault eredményeit továbbra is egyoldalúan a német szállítja, brit csapattársa a 15., azaz utolsó helyen ért célba.

„Nem tudtam kihozni az autóból a benne levő tempót, amikor szükség volt rá, habár az utolsó szett abroncson kicsit jobban mentem. A feladatom most az, hogy leüljek a mérnökökkel, és kivesézzük a versenyt, és az autót is átnézzük. Eltökélt vagyok, hogy Monacóban jobban szerepeljünk” – állnak Palmer szavai a sajtóközleményben, aki látszólag tanácstalan, mi a nagy különbség oka, és azt sem zárja ki, hogy a probléma a versenygépében keresendő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: