DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen elismerte: „Jobban kell vezetnem”

Önostorozó nyilatkozatot tett Kimi Raikkönen: negyedik rajthelyéért nem az autót hibáztatja, egyszerűen neki nem szabadna ennyit hibáznia. Az időmérőn nem tudott tiszta kört összehozni.

Ahogy eddig minden 2017-es időmérőn és futamon, Kimi Raikkönen ismét elmaradt csapattársától, Sebastian Vetteltől: a negyedik helyre kvalifikáló finn két pozíciót és 0,239 másodpercet kapott a testvérautótól. A Q1-ben még leggyorsabb versenyző csak magát, az apró vezetői hibákat okolta, hogy nem tudta csapattársa tempóját hozni:

„Valamilyen okból szenvedtem azzal, hogy összerakjak egy normális kört az időmérő során, az összes kanyarban. Azt hittem, hogy sok sebességgel rendelkezem, de igazán sosem sikerült jó kört kihozni belőle. Csalódott vagyok emiatt, oké, negyedik lettem, de fáj, hogy ilyen közel voltam” – idézi az ESPN Raikkönent. Az előtte végző három pilóta rontott utolsó gyorskörében, egy tiszta próbálkozással sok esélye lett volna helyeket javítani.



„Semmi új nincs ebben, majd holnap újra megpróbáljuk. Az autó rendben volt, a körülmények kissé trükkösek, de ez másra is igaz. Az autó jól működött, ennek örülök, de csalódás, hogy itt és ott kis hibákat követtem el, és sosem sikerült jó kört befejezni” – tért vissza az önostorozáshoz a finn.

Az Orosz Nagydíj dobogósától megkérdezték, mivel küszöbölhetné ki az ehhez hasonló hibákat. Raikkönen ennyit válaszolt: „Azzal, hogy jobban vezetek! Hogy nem rontok bele. Ez nem titok. Természetesen ha elkövetsz ilyen hibákat, a körülmények pedig nyugodtabbak, akkor ennél többel távozol, ilyenkor viszont nehéz visszahozni, ha elszúrsz valamit. Az eredmény miatt csalódott vagyok, de az autó miatt nem. Az érzet jó, simán mentek a dolgaim, csak nekem kellene javítanom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: