DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: A 7. hely ajándék, de holnap még végig kell menni

Pokol és mennyország eddig Fernando Alonso spanyol hétvégéje. Botrányosan rossz péntek után erős szombat délelőtt, majd egy csodával felérő hetedik rajtkocka Barcelonában.

Fernando Alonso a körülményekhez képest sokat várt ettől a hétvégétől, ám a pénteki első szabadedzésen szembe jött a valóság, a kivezető kör harmadik kanyarjában látványosan felrobbant a motorja, az egész délelőttje odaveszett, ráadásul délutánra is csak részben lett kész az autója, utolsó lett. Ehhez képest szombat délelőtt egy tizedik hely, majd az időmérőn a hetedik rajtkocka, közvetlenül a három top-csapat mögött. Honnan vette ezt a sebességet hirtelen a Honda?

A tavalyi Magyar Nagydíj óta nem indult ilyen előkelő helyről Fernando Alonso, ha reálisan nézzük, ez egyáltalán nem volt várható Barcelonában ilyen kezdés után. Pláne azt látva, hogy csapattársa, Stoffel Vandoorne mindössze a 19. helyet szerezte meg. Alonso elemzéséből még a viccelődés sem maradt ki.

Ha vasárnap is így megy a Honda, Alonso pontokat szerezhet


„Talán az oválpályán tanultam meg, hogyan menjek gyorsan az egyenesekben. Kiváló időmérőnk volt, a hetedik pozíció egy igazi ajándék, meglátjuk, mire megyünk ezzel holnap. Tegnap is mondtam, hogy néha rosszul indulnak a hétvégék és végül jó sül ki belőle, néha pedig fordítva. De a holnapi nap az igazán fontos, megpróbálok néhány pontot begyűjteni” – elemezte a szombati napot Fernando Alonso.

„A mai egy gyönyörű nap, csodálatos időmérővel, ahol tizedről tizedre építettük fel a tempónkat. Végül meglepő módon még a Q3-ba is bejutottunk, ahol ismét jó körrel jelentkeztünk. Tegnap semmi sem ment a terv szerint. Az első edzésen az ismert problémánk adódott, a másodikon pedig csak félkész volt még a versenyautóm. De akkor azt vártam, hogy ma jócskán versenyképesebbek lehetünk. Jobb is lett, mint amire számítottam, de az emberek támogatása egyszerűen javít még néhány extra tizedet a teljesítményeden” – folytatta okfejtését a kétszeres világbajnok.

Alonso még hozzátette, hogy idén már túl sok gondjuk volt, a vasárnapi napra pedig egy problémamentes futamot szeretne, ahol néhány pontot szerezhet. Az mindenesetre különleges látvány lehetett mindenki számára, hogy a McLaren-Honda garázsában végre őszinte mosolyok is felbukkantak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: