DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel és Raikkönen is a körülményekre panaszkodik

Sebasian Vettel és Kimi Raikkönen sem teljesen elégedett az autóval a pénteki napot követően, de egyelőre egyikük sem aggódik túlságosan - a körülményekre viszont mindketten panaszkodtak.

A harmadik-negyedik helyen, "szabad szemmel is jól látható" hátrányban zárta a pénteki második szabadedzést a két Ferrari, ezúttal ráadásul Kimi Raikkönen bizonyult egy árnyalattal gyorsabbnak csapaton belül. Nagy kérdés, hogy az európai szezon kezdetére hozott fejlesztések hogyan fognak működni a maranellóiaknál és hogyan a riválisoknál, az első "bemelegítés" után egyelőre inkább a Mercedesnek áll a zászló.

"Nagyon nehéz napot zártunk, rendkívül trükkösek voltak a körülmények" - értékelte a pénteki két gyakorlást Raikkönen. "Nem volt egyszerű, de folyamatosan próbálgattunk dolgokat, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki ebből holnap." A finn egyébként délelőtt is harmadikként zárt, akkor is gyorsabb volt egy hajszállal Vettelnél, de akkor még közel egy másodperc volt a lemaradása Hamiltonhoz képest, délután a lágy abroncsokon ez csökkent le bő három tizedre.

Raikkönen-Vettel



"Ma nem voltam túl boldog attól, amit éreztem, de az autó ezzel együtt gyorsnak tűnik" - fűzte hozzá a másik ferraris, Sebastian Vettel. "Elég sokat csúszkáltam, de szerintem ezt a körülmények okozták. Azt nem tudom, hogy ki hozta a legtöbb fejlesztést erre a hétvégre, de az számít, hogy ki hozta a legjobbat" - utalt a német előbb a szél okozta nehézségekre, majd arra, hogy a Mercedes rengeteg módosítással látta el az autóját.

Ezúttal egyébként sokkal kisebbek a különbségek és bár a Ferrari hátránya nem sok a Mercedeshez képest, közel van Vettelék mögött a Red Bull és Nico Hülkenberg is biztató tempót produkált a Renault-val.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: