DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel és Raikkönen a büntetés közelében

Az idény ötödik nagydíjához érkeztünk, de már többen is átlagon felül használták el a különböző limitált motorkomponenseket. Az élmezőnyből Vettel és Raikkönen is hamarosan gondban lehet.

Az évad során maximum négyet használhatnak fel a különböző motoralkatrészekből büntetés nélkül. A Mercedes-erőforrásokat használó csapatok még szinte mindenből az elsőt használják.

Legrosszabbul nem túlságosan meglepő módon a McLaren-Honda áll, Vandoorne már két elemből is az ötödiknél jár, Szocsiban a belgát máris 15 helyes rajtbüntetéssel sújtották. Alonsónál sem sokkal jobb a helyzet, két komponensből is a harmadikat hajtja.

A Mercedes motorok kitűnnek a megbízhatóság terén


Ami viszont meglepetés, hogy a Ferrari motorok sem állnak valami jól. Vettel és Raikkönen is a harmadik turbófeltöltőnél jár már, Romain Grosjean szintén. Ez a közeljövőben egy büntetés esélyét vetíti elénk, igaz, a Ferrari azt állítja, attól, hogy kicserélték, az előzőek nem feltétlenül mentek tönkre, így később újra beszerelhető. Ez jó hír lenne a Scuderia pilótái számára.

A Mercedes-erőforrás dicsérete, hogy a gyári istálló, a Force India és a Williams versenyzői is rettentő jól állnak alkatrészileg, szinte mindenből az elsőt gyűrik még. A világbajnokság második felében a rajtbüntetések akár a cím sorsát is eldönthetik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: