DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: A tavalyi év miatt ilyen jó a Ferrari

2016-ban a Ferrari nem zárt jó szezont, futamgyőzelem nélkül telt el az év, ráadásul az erősebb kezdés után láthatóan év végére már csak a harmadik erő voltak. Kimi Raikkönen szerint azonban a legfontosabb változások pont ekkor zajlottak.

Kimi Raikkönen magabiztosan állítja, hogy a tavalyi évad során látott szenvedés csak a felszín volt, a háttérben olyan folyamatok és fejlesztés zajlott, ami végül lehetővé tette, hogy 2017-re abszolút versenyképes és futamgyőzelemre képes Ferrarival jelentkezett a Scuderia. Az SF70H alapjait éppen tavaly rakta le az istálló, ezeket a fejlesztéseket sikerült végül tökéletesíteni.

Pedig 2016 végére a Mercedes növelte előnyét a vörösökkel szemben, sőt, a Red Bull is láthatóan eléjük került a fejlesztési versenyben. „Nem hinném, hogy olyan borzalmasan sok minden változott tavalyhoz képest. Folyamatosan azt mondtam az elmúlt évben, hogy jó irányba haladunk és igen jó dolgokat teszünk, de az emberek csak a puszta végeredményeket figyelték, amik a vasárnapi futamokon születtek” – nyilatkozta Kimi Raikkönen, a Ferrari pilótája.

Kimi Raikkönen még nem nyert idén, de Vettel már kétszer is


„Pont ugyanazt csináljuk, mint egy éve, csak a tél folyamán a srácok építettek egy nagyon jó autót és ilyenkor, amikor az eredmények jobbak, az emberek azt gondolják rögtön, hogy tavalyhoz képest valami teljesen mást csinálunk. Nyilvánvaló, hogy a Mercedes jobb volt nálunk és az évad második részében a Red Bull is. A legtöbb dolog ugyanúgy zajlik, mint tavaly, csak van egy sokkal jobb autónk, amivel jobb eredményeket szállítunk” – folytatta okfejtését a finn jégember.

„Tavaly már nagy összetartást éreztem a csapatban, és hogy mindenki ugyanazt akarja, ez volt az idei szezon sikerének kulcsa. Személyesen tőlem még hiányzik az igazán jobb eredmény, bár múlt hétvégén boldog voltam azzal, amit elértem. De mindig lehet javulni, gyorsulni. Akkor is, amikor régebben versenyeket nyertél, akkor is mindig vannak olyan dolgok, amiket sokkal jobban tehetsz, sosem leszel tökéletes” – zárta gondolatait Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: