DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottasnak továbbra is győzni kell, különben menthetetlenül vízhordó lesz

A Nico Rosberg helyére szerződött Valtteri Bottast többen egyértelműen a Mercedes második számú pilótájának tartják. A Szocsi győzelem meghozta a finn étvágyát, de továbbra is erős a vélemény a vízhordó szerepről.

Felipe Massa három éven át volt Valtteri Bottas csapattársa a Williams-Mercedesnél. A brazil pilóta az Orosz Nagydíjon aratott Bottas-győzelem ellenére is biztos benne, hogy a finn pilótának folyamatosan versenyeket kell nyernie ahhoz, hogy ne degradálják le Hamilton segédjévé.

Ezt elég könnyen alá is támasztotta érveivel 2008 ezüstérmese. Szerinte ugyanis Vettel teljesen egyértelműen a Ferrari kedvezményezettje, mögé áll be a csapat a világbajnoki címért folytatott küzdelemben. Emiatt a Mercedes is kénytelen lépni, forrásait Hamilton mögé fogja összpontosítani.

Bottas második számú pilóta?


Ezt Bottas egyetlen dologgal kerülheti el, ha a következő futamokon is felettébb versenyképesnek mutatkozik és még nyer 1-2 versenyt. Massa volt már ilyen helyzetben, 2007-ben Kimi Raikkönent kellett segítenie a Ferrarinál, hogy megnyerje a címet, ez végül össze is jött a jégembernek.

„Boldog voltam, hogy megnyerte a futamot, gratuláltam is Bottasnak. Remek versenyt futott, mindenki tudja, hogy jó kis kihívást jelentene csapattársának, mindketten csúcspilóták. Nem mondom azt, hogy lehetetlen, hogy Valtteri veszélyeztesse Hamiltont. Éppen hogy lehetséges, csak nem könnyű” – nyilvánított véleményt Felipe Massa.

„Van egy másik csapat, aki ellen harcolsz a világbajnoki címért. Ha ilyenkor az egyik pilótád több, mint 20 ponttal van lemaradva a másiktól, akkor ugyanúgy átkerül vízhordó státuszba, mint ahogy Kimi Raikkönen a Ferrarinál. Világos, hogy Kimi segíti Vettelt a vb címért. Bottas egyetlen esélye, ha ismét futamot, vagy futamokat nyer, mindenképpen több pontot kell, hogy szerezzen, mint Lewis, akkor a csapat nem tud mit tenni” – vázolta fel Bottas egyetlen lehetőségét volt csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: