DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLarennél nem hitték el, amit láttak

A vezér nem tudja megmondani, rosszabb lett-e a Honda megbízhatósága, hiszen még sosem volt jó, így nincs mihez viszonyítani – ismét kezdenek eldurvulni a viszonyok a McLaren-Honda házasságban.

Megszólaltatták a McLaren télen kinevezett első emberét, Zak Brownt Fernando Alonso újabb műszaki hibájával kapcsolatban. A brit sportvezetőt arról kérdezték, mit érzett, amikor a nagy fogadkozások ellenére a kétszeres világbajnok első szabadedzése mindössze fél körig tartott műszaki hiba miatt:

„Szomorúságot… csalódottságot… egyfajta hitetlenséget” – foglalta össze roppant beszédesen Zak Brown, majd így folytatta: „Persze nem sírhatunk sokáig a kiömlött tej fölött, szóval gyorsan elkezdtünk teljesen Stoffel autójára koncentrálni, hogy minél többet megtudhassunk. Ő nagyon jól ment ma, kivételes munkát végzett, most már csak azt kell megtudnunk, mi okozta a hibát.”

alonso-2017-barcelona-off



A spanyol elég nagy visszhangot kapó módon a leállás után nem a garázsba ment, hanem teniszezni, amivel Brownnak elmondása szerint semmi baja nincs: „Azt hiszem, bármi, amit Fernando a frusztrációja levezetése érdekében tesz, az jó. Ha leülsz egy szobában, az nem megfelelő erre a célra, ki kell adnod az energiákat, melyeket összegyűjtöttél magadban arra, hogy levezess másfél órát, amiből aztán jóval kevesebb lett… Úgy gondolom, hogy egészséges más dolgokkal foglalkozni.”

Amikor pedig azt kérdezték, hogy szerinte romlik-e a Honda megbízhatósága, Brown csípős választ adott: „Nem tudom, hogy rosszabb lett-e, hiszen még sosem volt jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: