DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Melyik gumi felesleges a Spanyol Nagydíjra?

A Red Bull pilótája mellett mások is felszólaltak a Pirelli döntése ellen, miszerint a gyártó a kemény keverékű abroncsokat viszi Spanyolországba. Perez és Grosjean sem tartja jónak a döntést.

Pár napja Daniel Ricciardo mondta el, hogy véleménye szerint nem jól dönt a Pirelli, ha Spanyolországba a legkeményebb keverékű abroncsot is elviszi. Az ausztrál úgy látszik nincs egyedül ezzel a véleményével az F1-es mezőnyben.

Ugyanis Sergio Perez is egyetért a Red Bull versenyzőjével, sőt azt is elmondta, szinte senki nem fogja feltenni ezt a keveréket: „Úgy vélem, a kemény gumik csak képletesen lesznek itt ezen a hétvégén. Egyáltalán nem fogjuk használni ezeket a keverékeket.”

 pirelli-perez-kemeny-keverek-spanyolorszag



A mexikói még abban is kételkedik, hogy a közepes abroncsok megfelelőek lennének erre a helyszínre: „Talán egy durvább kerékvetőjű, agresszívabb pályán jók lennének - de ez a pálya nagyon különbözik Oroszországtól a magasabb hőmérséklet miatt. Tehát talán, talán működhetnek - de túl sok itt a talán.”

A Force India versenyzője a gumigyártó bírálójaként lépett fel: „Határozottan lágyabbat hoztam volna, legalább a szuperlágyakat. De egyébként az ultralágyakon is mehettünk volna itt.”

Grosjean is egyetért a fenti két pilótával: „Az ultralágyat használtuk a téli tesztek alatt, és az sem volt rossz. Vettel 25 kört ment velük, így lehetne szuperlágy, lágy és közepes a felhozatal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: