DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Még mindig feszültség van Grosjean és Palmer között

Az Orosz Nagydíj első köre nem múlt el incidens nélkül: Romain Grosjean és Jolyon Palmer ütközött egymással, de két héttel az eset után is a másikra kenik a felelősséget.

Bár az Orosz Nagydíj stewardjai versenybalesetnek minősítették a két versenyző rajt után történt ütközését, sem a francia, sem pedig a brit nem enged a saját igazából. A pilótákat a Spanyol Nagydíj csütörtöki sajtónapján természetesen nem hagyták nyugodni az újságírók az esettel kapcsolatban, és mindketten fenntartották korábbi álláspontjukat, azaz hogy természetesen nem ők, hanem a másik fél a hibás.

„Nagyon furcsa logikája van” – utalt Palmer a Haas-pilótára. „De rendben van, ilyen a versenyzés. Hasonló baleseteknél persze nem értenek egyet veled az emberek, számomra viszont egyértelmű, hogy mi történt, különösen az után, hogy megnéztem a visszajátszást. Megértem az álláspontját, hiszen ő volt a külső íven, nekem viszont fordulnom kellett, mert belül voltam – ő valami hasonlóra gondolhat.” Amikor arról kérdezték a britet, hogy mire utalt „furcsa logika” alatt, így válaszolt: „Valami olyasmit, hogy bizonyos szabályok rá nem vonatkoznak.”

Grosjean azt furcsállta, hogy a versenybírák nem büntették meg társát, majd Nico Rosberg tavalyi, malajziai esetéhez hasonlította az incidenst. „Megpróbáltam jobbra kanyarodni, de egyértelmű volt, hogy továbbra is nyomta a gázt. Ugyanez történt tavaly Rosberggel Malajziában, amikor megpördült az egyes kanyarban. Természetesen ő is nyomta neki, hiszen nem akart időt veszíteni, de amikor valaki szembe jön veled, nehéz megjósolni, hogy mi fog történni – kicsit veszélyes volt. Azt hittem, kapni fog valamit érte, hiszen a szabályok úgy fogalmaznak, hogy amikor valaki melletted van, egy autónyi helyet kell hagynod.”

„Nagyon szépen vettem be a kanyart, sőt, még a rázókő mögötti narancssárga hurkára is ráhajtottam. Ekkor pördült meg, én pedig figyeltem rá. Ha valaki ott megforog, tudom, hogy nem könnyű, de a fékre kellene taposnia, Jolyon viszont ezzel szemben padlóig nyomta a gázt. Ahogyan visszatért az autója, összeütköztünk” – mondta francia, aki azért részben magát is hibáztatta rém gyenge időmérős teljesítménye miatt. „A 20. helyre kvalifikáltam, és ha innen indulsz, általában összegabalyodsz olyan pilótákkal, akik egy kicsit… ez nem történne meg három-négy sorral előrébb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: