DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton viccelődni akart Verstappennel, de tévedett

Max Verstappen éppen egy éve csatlakozott a Red Bullhoz a Toro Rossótól, a barcelonai F1-es hétvége hivatalos sajtótájékoztatóján Lewis Hamilton pedig ezzel kapcsolatban eresztett el egy poént.

Vicces kedvükben voltak a pilóták a csütörtöki sajtótájékoztatókon a Circuit de Barcelona-Catalunyán: Fernando Alonso egy Sebastian Vettelnek feltett kérdésbe trollkodott bele (persze ki más, mint a Honda bánhatta leginkább), egy körrel utánuk pedig Lewis Hamilton tette ugyanezt Max Verstappennel.

A hollandot egy éve léptették elő Red Bull-pilótává, egy kérdés pedig arra vonatkozott számára, hogy milyen fejlődésen ment keresztül az utóbbi egy év során. „Ezt nehéz lenne megmondani…” – kezdte gondolatmenetét a Red Bull-pilóta, majd jött Hamilton riposztja: „Jogosítványt szereztél!” Verstappen azonban visszavágott: „Már akkor is megvolt, nagyjából öt hónapja.” A brit erre keserédes mosollyal reagált: „Nem, nem volt meg!”

A 19 éves versenyzőnek igaza is volt, meg nem is, hiszen ekkor valóban rendelkezett már jogosítvánnyal, csakhogy az ominózus barcelonai futam előtt már hét hónnapal megszerezte azt, 2015 októberében.

Persze a holland érdemben is válaszolt a feltett kérdésre: „Általános szempontból fejlődtem, az életben és a versenyzésben egyaránt. Semmi komoly nem történt viszont, például hogy gyorsabban vezetem az autót, vagy ilyesmi. Egészen apró dolgokról van szó: ha jobban érzed magad az autóban, akkor jobb leszel. Na és persze többet autózok ezek között a srácok között – bökött Verstappen Hamilton felé –, de mindig is ez volt a célom, azóta, hogy bemutatkoztam a Forma-1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: