DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Megoldottuk a gondokat

A háromszoros világbajnok a tavalyi Maláj Nagydíj óta először nem állhatott fel a dobogóra a múlt versenyhétvégén Szocsiban. A brit úgy érzi, orvosolták a problémákat, de nem számít könnyű hétvégére.

Valtteri Bottas mögött a két Ferrari végzett az Orosz Nagydíjon, így Lewis Hamiltont csak negyedikként intették le Szocsiban. Sebastian Vettel ráadásul növelte előnyét a pontversenyben a brit előtt, így nem távozhatott boldogan Oroszországból a Mercedes britje.

Hamilton mégis pozitívan kezdte nyilatkozatát a spanyolországi hétvége előtt: „A hétvégéhez közeledve most már tudjuk, mi ment rosszul legutóbb. Versenyről-versenyre analízist végzünk. Már megtapasztaltuk, hogy milyen nyerni egy gyors autóval, de egy olyannal, amivel nagyon sok területen szenvedtünk.”

 hamilton-szocsi-2017-futam



A háromszoros világbajnok nem számít sétagaloppra a Spanyol Nagydíjon sem: „Úgy gondolom, hogy most már felkészültebbek vagyunk, de azt nem merem kimondani, hogy jobb hétvégénk lesz. Mindenki hoz fejlesztést, és csak holnap fogjuk megkezdeni a munkát az autó beállításával.”

„Apró gondjaink akadtak. Nem volt semmi különleges, vagy egy konkrét dolog, ami kiemelkedő lett volna a problémák közül. Ezek vezettek minket némileg rossz irányba, de ezen a hétvégén jobban kellene teljesítenünk” - folytatta az oroszországi hétvége eseményeivel a brit.

Hamilton konkretizálta a gondot nyilatkozata végén: „Gumiprobléma. Az abroncsok optimális működési tartományának elérését kellett jobban megértenünk, egész hétvégén nehézségeim akadtak ezzel a dologgal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: