DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas Hamiltont is folyamatosan verné

Valtteri Bottas legutóbb, Oroszországban kiváló versenyzéssel megszerezte élete első győzelmét, bár előtte minden a Ferrari mellett szólt. A finn úgy fest, nagy erőt merített a sikerből, most már mindenkit meg akar verni.

Szocsiban megtört a jég Valtteri Bottas számára és 2013 óta tartó pályafutása során először a dobogó legfelső fokát is elfoglalhatta. Egész hétvégén jelentősen gyorsabb volt csapattársánál, a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltonnál mind az edzéseken, mind a futamon. A finn versenyző étvágya nagyon megjött a győzelem hatására.

Bottas a télen szerződött a visszavonuló világbajnoki címvédő Nico Rosberg helyére a Mercedeshez és most már minden versenyen az első helyet tűzi ki célul. „Buta dolog lenne nem a győzelemre hajtani, ez lesz minden versenyen az egyetlen célom” – nyilatkozta Bottas a Spanyol Nagydíj hétvégéje előtt a BBC rádióadásában.

Bottas minden versenyen a győzelmet tűzte ki célul


„Ez minden alkalommal lehetséges, pont ez az egyik izgalmas ebben a szezonban, hogy tudom, minden futamon megvan a lehetőségem, hogy nyerjek. Robbanásszerű önbizalom-növelőként hatott rám a győzelem, mert végre tudom, hogy képes vagyok megcsinálni. Minden egyes időmérő edzésen, versenyen képes leszek fejlődni, ezt meg is akarom tartani későbbre is, hogy állandóan fejlődjek” – tette hozzá a friss futamgyőztes.

Hogy mi a helyzet a szomszédos garázsban tartózkodó Lewis Hamiltonnal? „Számomra az a legfontosabb, hogy csak a saját dolgommal törődjek, csak arra összpontosítsak. Hinned kell magadban és tudnod, hogy nagyon versenyképes vagy. Keményen kell dolgozni és a saját dolgodra fókuszálni és megverni mindenkit. Sok múlik a részleteken is, de ez nem változtat semmit a helyzeten, legyen bárki is a csapattársad. Olyan gyorsan kell vezetned az autódat, ahogy csak lehetséges” – zárta gondolatait önbizalommal teli Valtteri Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: