DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Verstappen nem megy a Ferrarihoz

Helmut Marko beszélt a fiatal holland tehetség szerződéséről. Az osztrák szakember kijelentette: Max Verstappen akkor igazolhat el más csapathoz 2018-ban, ha azt a Red Bull is jóváhagyja.

Még csak négy forduló ment le a 2017-es F1-es szezonból, de máris találgatások kezdődtek arról, ki-hol folytatja a következő esztendőben. A hét egyik ilyen híre, hogy Sebastian Vettel 2018-ra a Mercedeshez igazolhat. A Ferrari egyre jobban teljesít, és egyértelműen felnőtt az idei szezonban a címvédő alakulat mellé, a német neve mégis sokszor szóba kerül a Mercedesnél.

Ha ez az átigazolás valóban megtörténne, a kérdés a következő: kivel pótolná a maranellói alakulat a négyszeres világbajnokot? Kézenfekvő megoldás lehetne a számukra a Red Bull kiváló fiatal tehetsége: Max Verstappen. A holland szerződése kapcsán olyan hírek is előkerültek, hogy ha csapata nem teljesítene jól idén, eligazolhatna tőlük a 2018-as szezonban.

 verstappen-ferrari-pletyka-2017



Helmut Marko egyértelműen cáfolta a fenti állításokat, és a következőket mondta a hollanddal kapcsolatban: „Ellentétben mindenféle pletykával, nincs semmilyen teljesítmény-záradék Verstappen szerződésében.”

„A kontraktus él vele, és ha mi nem engedjük, nem igazolhat el a Ferrarihoz” - leszögezni a helyzetet a Red Bull tanácsadója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: