DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bizonytalanná válhat a Német Nagydíj jövője

Egyáltalán nem biztos, hogy az elkövetkező években is ellátogat a száguldó cirkusz Németországba. A Hockenheimring főnöke elmondta az okokat, miért szállhat ki a Német Nagydíj az F1-ből.

2018-ban még biztosan ellátogat az F1 mezőnye Hockenheimbe. 2020-ban már nem feltétlen lehet ez a helyzet. Erről beszélt a Hockenheimring főnöke, Georg Seiler.

A német üzletember nem közölt jó híreket nyilatkozata elején: „Biztos, hogy nem fogunk olyan szerződést kötni, ami veszélyt rejteget magában. El kell fogadnunk, hogy gazdaságilag veszteséges az F1. Nem kapunk támogatást a régiótól, sem az országtól a rendezésre, eltérően a többi pályától.”

 hockenheim-jovoje-2017



A Hockenheim főnöke a jövőbeli tervekről is beszélt: „A következő évre még van szerződésünk, de utána már nincsen. Ha követjük az előző évek szabályait, akkor 2019-ben a Nürburgring lenne soron, 2020-ban pedig ismét mi. De csak akkor, ha a szerződés megfelelő számunkra.”

„Ha alapvetően nem változnak a dolgok, veszélybe kerülhet a Német Nagydíj F1-es jövője. Ha egy kicsit szünetelnénk, az is jó lenne, de ha nincs többé Formula-1, akkor ez van” - folytatta Seiler.

A német üzletember szerint Németország fontos a száguldó cirkusznak: „Remélem, hogy az új tulajdonosok is akarnak Német Nagydíjat. Németország fontos piaca az F1-nek, mindegy melyik pályáról van szó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: