DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

5 javaslat, amivel megreformálnánk az F1-et

Rádióműsorunk legújabb adásában kicsit beleképzeltük magunkat Ross Brawn és Chase Carey helyébe, és megfogalmaztuk, mely területeken módosítanánk a Formula-1 szabályait, hogy még élvezhetőbb és fejlődőképesebb lehessen a sport.

Persze az F1 pénzügyeit sem mi kezeljük, így könnyen javasolgattunk jobbnál jobb ötleteket, ám közös bennük, hogy egyik sem rugaszkodik el a valóságtól, hiszen vagy remekül működnek már más sorozatokban, vagy működtek már korábban éppen az F1-ben is. Igyekeztünk a jelenlegi szabályrendszer néhány sarkalatos pontját körüljárni, így a DRS-használatára, a tesztek számának növelésére és a versenyhétvégék programjának színesítésére is adtunk ötleteket, de emellett azt is megvitattuk, vajon születhet-e valaha olyan megegyezés az Indianapolis 500 és a Monacói Nagydíj szervezői között, amely lehetővé tenné, hogy egy versenyző mindkét futamon rajthoz állhasson egy szezonban.  

Az adás minden szerdán 16 órától hallható a Tisza Rádió Plusz online műsorán, de alább már egy kattintás után lejátszható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: