DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Tovább gyorsul a Force India?

A szezon előtti teszteken nem remekelt a kissé félretervezett Force India, ám az első négy futam mindegyikén kettős pontszerzéssel büszkélkedhettek. Frissítési csomagjuk még gyorsabbá teheti őket.

A tavalyi szezonban különösen nagyot villantott a Force India, dobogókkal megspékelt kiváló évadot produkált az indiai istálló és az összetett negyedik helyét szerezték meg végül. Idén a versenyautó tervezése nem sikerült túlságosan jóra, az aerodinamikai értékek mást mutattak a pályán, mint előtte a szélcsatornában. Ám így is fantasztikus, konzisztens teljesítményt nyújtva stabilan a negyedik helyen áll a csapat a konstruktőrök között úgy, hogy mind Perez, mind Ocon pontot szerzett eddig az összes futamon.

„Az évad kezdetére igazán nagy boldogsággal tekinthetünk vissza. Szocsiban folytattuk 100%-os pontszerzési képességünket, újabb 14 értékes egységet bezsebelve, ezzel megerősítettük negyedik helyünket a tabellán. Büszke vagyok a csapat teljesítményére. Okosan versenyzünk és kihasználunk minden lehetőséget. Sergio (Perez) már zsinórban a 14. pontszerző helyénél jár, Esteban (Ocon) pedig élete legjobb eredményét érte el a hetedik helyezésével. Meg akarjuk tartani negyedik helyünket összetettben. Barcelonában folytatjuk a fejlesztési programot, újabb lépést tehetünk meg előre a VJM10-zel” – nyilatkozta elégedetten és optimistán Vijay Mallya csapatfőnök.

Ha ilyen megbízható marad a Force India, akkor Perez és Ocon is messzire juthat


Sergio Perez is várja Barcelonát, szerinte a hármas és kilences kanyar különösen nagy értékmérő az autó aerodinamikáját illetően. A mexikói pilóta szerint is büszkeség töltheti el csapatát az idén eddig nyújtott teljesítmény miatt, de kissé óvatosabb a saját fejlesztések miatt, mivel nemcsak a Force India hoz frissítéseket, hanem az összes többi istálló is, így nehéz megítélni, a többiek mennyit fejlődnek. Esteban Ocon leginkább azért várja Barcelonát, hogy lássa, mennyit fejlesztettek az autón a téli tesztek óta, ráadásul szerinte is ez a pálya nagyon előtérbe helyezi az aerodinamikát.

Hogy valóban gyorsul-e a riválisokhoz képest a Force India, a hétvégi Spanyol Nagydíj hétvégéjén megtudjuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: