DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa már 2018-ra is tervezget

A tavalyi szezon végén Felipe Massa elbúcsúzott a Formula-1-től, ám Nico Rosberg váratlan visszavonulása és az azt követő Bottas-féle átigazolás miatt visszacsábították a Williamshez egy évre. Úgy fest, hosszabb időre tért vissza a brazil pilóta.

Felipe Massa jelenleg az egyetlen brazil pilóta a mezőnyben, eleinte úgy nézett ki, hogy hosszú évtizedek óta először brazil versenyző nélkül marad a Formula-1. 2016-os visszavonulását végül a Williams kérésére elhalasztotta, de annyira versenyképesnek bizonyult eddig idén Massa, hogy elkezdte azt fontolgatni, hogy 2017 sem az utolsó éve lesz.

A brazilok világbajnoki ezüstérmese 2018-ra megpróbál egy jó versenyzői ülést találni (akár a Williamsnél továbbra is), ha tovább folytatódik eddigi jó sorozata. 14 év után tavaly év végén intett búcsút a száguldó cirkusznak, ám azonnal vissza is tért, a Mercedeshez távozó Valtteri Bottas helyét vette át addigi csapatánál. Mivel az FW40 csomagja igen versenyképesnek bizonyult, Massa ezt remekül használta ki eddig, kétszer is a legjobb hatban végzett, összesítésben pedig nyolcadik helyen áll.

Felipe Massa valóban jól teljesít idén eddig


Bár egy évadra szerződtette a Williams, Massa gondolkodóba esett, hogy jó formáját kihasználva jövőre is maradna a mezőnyben. „Jó év ez számomra, jó munkát is végzek, szeretném tovább is csinálni. Nem igazán gondolok még a jövő évre, egyelőre meglátjuk, mit hoz ez az évad, aztán… Élvezem, amit teszek, ha úgy érzem, versenyképes vagyok tartósan, folytatni fogom” – nyilatkozta a 11x-es futamgyőztes Felipe Massa.

„Nincs rajtam nyomás, élvezhetem, amit csinálok. A versenyautó sokkal jobb és ilyenkor jobban is élvezed a versenyzést, ha az autó lehetővé teszi, hogy jó versenyeid legyenek. Nagyon elégedett vagyok az eddigi teljesítményemmel” – tette hozzá a brazil pilóta, aki csapattársa, Stroll útját is egyengeti. Massa szerezte idén eddig a Williams összes pontját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: