DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Button máris reagált Webber kritikájára

Fernando Alonso kihagyja a Monacói Nagydíjat indianapolisi szereplése miatt, Jenson Button fogja helyettesíteni. Korábbi riválisa, Mark Webber jól odaszólt a britnek, ám a válasz sem késett sokáig.

Azok után, hogy néhány hete nyilvánosságra hozták, Jenson Button helyettesíti Alonsót Monacóban a McLaren-Hondánál, megindult a találgatás, hogy mennyire tudja majd Button megszokni az új szabályok szerint elkészített autókat, amelyeknek jóval nagyobb a kanyarsebessége az aerodinamikai változások és a szélesebb gumik miatt.

Jenson Buttonnak lett volna lehetősége a bahreini teszten kicsit megismerni a versenyautót, ám a McLarennel közösen úgy döntöttek, nem vezeti az autót Monte-Carlo előtt, inkább a McLaren szimulátorán próbálgatja hosszabban. Ez azért némi meglepetést okozott, hiszen az utóbbi évhez képest most kimondottan sokat változtak a versenyautók.

Button az elmúlt években mindig pontszerző volt a hercegségben


Mark Webber, korábbi Formula-1-es pilóta kifejezetten szkeptikusan nyilvánult meg az ügyben. Szerinte Button ezt a beugrást nem is veszi komolyan, mert a tesztelés helyett triatlonversenyre ment Amerikában. Az ausztrál szerint úgyis bajai lesznek az autónak a szabadedzések során, gyenge időmérőt fut majd a brit emiatt, a versenyen pedig úgyis még a futam első felében kiesik a meghibásodott autó miatt. Ha véletlenül nagy szerencse folytán mégis szerezne egy pontocskát, úgysem fog senkit érdekelni, legalábbis Webber szerint.

Jenson Button azonban kicsit sem tesztelésnek fogja fel a lehetőséget. „Persze, sokat kell tanulni az új autóról, de amint beugrasz a szimulátorba, öt kör után azt érzed, megy ez még nekem! Még mindig tudom, hogyan vegyek be egy kanyart, nem felejtettem el, hogyan és mikor váltsak sebességet, mennyire nyomjam a féket és hogyan játsszak a gázpedállal. Ezeket a dolgokat nemigen lehet tanulni” – így Button reakciója Webber érdekes kiszólására.

A brit pilóta Monacóban ért már el jó eredményeket, 2009-ben győzött, 2004-ben második, míg 2011-ben 3. helyen végzett. Azon kevés helyszín közé tartozik Monte Carlo, ahol Button a Honda-motoros McLarennel is mindkét alkalommal pontot szerzett. 2015-ben a nyolcadik, tavaly pedig a kilencedik pozíciót szerezte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: