DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Raikkönen nem azt kapta, amit megérdemelt

A finn pilóta eddig nem tudta felvenni a versenyt csapattársával az idei F1-es szezonban, ám a négyszeres bajnok meg van győződve arról, hogy hamarosan visszatér a szerencséje.

Sebastian Vettel a 2017-es évad első négy Forma-1-es futamából kettőt is megnyert, kettőt pedig második helyen zárt, így tizenhárom ponttal vezet a tabellán Lewis Hamilton előtt. Kimi Raikkönen vele szemben mindkét Mercedestől le van maradva, pedig az ő pontjaira is szükség van, hiszen a Ferrari mindössze egy egységgel áll a címvédő mögött a konstruktőrök versenyében. A finn fejlődésének jeleit már Szocsiban láthattuk, hiszen majdnem elcsípte a pole-t, végül a második helyről indulva harmadik lett – Vettel szerint azonban idén még nem tudta megmutatni, hogy mire képes valójában.



„Talán nem olyan versenyek jutottak neki, amilyeneket megérdemelt volna” – idézte a német pilótát az Autosport. „Bahreinben az első kör és a rajt került sokba neki, ellenkező esetben biztosan a dobogón végzett volna. Pontosan látom, hogy mi történik, és a dolgok nem egésze úgy alakultak számára, ahogyan kellett volna. Ennek ellenére a paddockban is tudják, hogy ő az egyik legtehetségesebb pilótánk.”

„Nem hinném, hogy bárki más képes lett volna elmenni a WRC-be és úgy versenyezni, ahogyan ő tette, hogy aztán visszatérjen, és ismét magas szinten teljesítsen. Senki sem kérdőjelezi meg a képességeit és a tehetségét, de a dolgoknak úgy kell alakulniuk, ahogyan neked jó. Ha megnézzük a tavalyi évet, volt pár olyan verseny, amely nem az én szájízem szerint alakult. Fent és lent is voltam, de egész szezonra vetítve minden kiegyenlítődött.”

Maga az érintett úgy véli, az apró részleteknek kell javulniuk annak énnek érdekében, hogy csökkentse a távolságot társaihoz képest. „Kicsit nehéz szezonrajtom volt, messze az ideálistól, ám Szocsi előrelépést jelentett. Sokkal boldogabbak voltunk a dolgok alakulása miatt, bár így is csak a harmadik helyen végeztünk. Folyamatosan próbálunk fejlődni, hogy odaérjünk, és ha az apró részletek a helyükre kerülnek, akkor nyerhetünk. Négyen-öten nagyon közel vagyunk egymáshoz, a kis különbségek nagyon sokat fognak számítani a végén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: