DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vandoorne már télen tudta, hogy rajtbüntetést kap

Stoffel Vandoorne már az oroszországi versenyhétvégén 15 helyes rajtbüntetést kapott az egész éves a motoralkatrész-limit túllépése miatt, a belga azonban már hónapokkal ezelőtt tudott erről.

A visszasorolásban az a félelmetes, hogy nem egész négy versenyhétvége elég volt a McLaren-Hondának ahhoz, hogy a teljes éves maximálisan megengedett alkatrészszámot túllépjék és még 16 hátravan. Ezzel nagyjából borítékolható, hogy ha valami csoda nem történik, akkor Vandoorne és Alonso még legalább 8-10 alkalommal részesül majd rajtbüntetésben idén.

Vandoorne már februárban tudta, hogy gyorsan elfogynak majd a limitált alkatrészek


A belga pilóta elmondta, hogy a téli teszteken megtapasztalt sorozatos motormeghibásodások után már pontosan tudta, hogy előbb-utóbb eljön az idő, amikor visszasorolják a két McLarent a rajtrácson a limit túllépése miatt. Vandoorne rögtön kapott plusz tizenöt helyet az Orosz Nagydíjra.

„Úgy gondolom, csak idő kérdése volt, mikor történik meg a túllépés azok után, amit a barcelonai teszteken tapasztaltunk. Az első versenyhétvégére még teljes bizonytalanságban utaztunk el, annyira sok baja volt az erőforrásnak. Tudtam, hogy nem kell sok hozzá, bár nem gondoltam, hogy már Oroszországban, a negyedik verseny előtt megtörténik” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne, aki azonban egyelőre nem tud mást tenni, mint beletörődni jelenlegi helyzetébe és várni, hogy a helyzet jobbra forduljon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: