DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Villeneuve: Bottas nem áll készen a vb-címre

A fenti gondolaton kívül az 1997-es világbajnok a Red Bull idei teljesítménye mellett a Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel közötti különbségről is elmondta véleményét.

Korábban mi is megvitattuk, vajon Valtteri Bottas a Szocsiban aratott győzelme újabb sikereket hozhat-e magával, és harcban lehet-e a bajnoki címért. Jacques Villeneuve is körbejárta ezt a kérdéskört.

Villeneuve szerint nem az lesz a tendencia az év nagy részében, amit Oroszországban láthattunk: „Óvatos lennék ezzel kapcsolatban. Szocsi a kedvenc pályája, és nem fogja legyőzni mindenhol Hamiltont. Nem tudom, hogy pszichológiailag készen áll-e harcolni a bajnoki címért.”

 villeneuve-bottas-nem-all-keszen-a-cimre



Az egykori F1-es pilóta úgy gondolja, hogy a Red Bull idén nem veheti fel a versenyt a két éllovas csapattal: „Nagyon messze vannak. Talán egy vagy két futamot nyerhetnek egy kis szerencsével, de ezzel az autóval nem látom, hogy elérhető lenne nekik a Ferrari vagy a Mercedes szintje.”

A kanadai világbajnok a maranellóiak házi csatájában még nem írná le Kimi Raikkönent: „Az én favoritom Vettel. A Ferrari nagyszerű munkát végez, és Seb kezelni tudja a nyomást. Raikkönen pedig egy kiváló versenyző, és sokkal több annál, hogy másodhegedűs legyen. Meglep, hogy az emberek nem látják így ezt a dolgot. A kettőjük közötti különbség egy tized lehet körönként. Tökéletes csapattárs, és sosem kreál feszültséget a csapatán belül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: