DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Nem kell Newey, nézzük a Ferrarit

A maranellói gárda remek autót épített 2017-re úgy, hogy nincs a tarsolyukban olyan személyiség, mint a Red Bullnál Adrian Newey. Massa elmondta, mi lehet a Ferrari idei sikereinek a titka.

A tavalyi évben az olaszok még nagyon messze voltak a Mercedestől és a Red Bulltól, és csupán harmadik erőként emlegethettük őket. Az idei szezonra viszont olyan autóval álltak elő, mellyel a négy versenyhétvégéből kettőt Sebastian Vettel nyert meg, és 13 ponttal vezeti a pontversenyt Lewis Hamilton előtt.

A remek teljesítményt az olaszok egykori versenyzője, Felipe Massa is elismeri, és a maranellói gárda munkáját tartja példának a többiek számára: „A Ferrari olyat húzott, amit senki nem várt tőlük ebben az évben. Ez nagyon jó, mert ez a példa nem azt mutatja, hogy van egy Adrian Newey a csapatban, akinek köszönhetően mindenki másnál jobb leszel.”

 massa-ferrari-siker-2017



„Ha az emberek között felosztjuk, hogy ki és melyik részlegen dolgozzon, még ha nem is a legnagyobb nevekből áll a csapat, attól még jó munkát végezhetnek” - folytatta a Williams versenyzője a csapatmunkáról. A brazil ezzel egyértelműen kijelentette, hogy nem kell egy Neweyhoz hasonló egyéniség, ha mindenki a saját részlegére koncentrál.

Massa tavaly még nem fogadott volna a Ferrari sikerére: „Ha novemberben megkérdeznek, azt mondtam volna, hogy az egyetlen csapat, ami a Mercedesszel harcolhat, az a Red Bull. A tavalyi évben néhány versenyen remek munkát végeztek, és a motor bár nem volt a legjobb, egyre inkább fejlődött.”

„Most a Red Bullnak nincs jó autója, a Ferrari pedig remek versenygépet épített” - zárta gondolatait a brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: