DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas: Más a mentalitás a Mercedesnél

Valtteri Bottas, a címvédő gárda legújabb győztese hasonlította össze a Mercedes és a Williams működését. A finn pilótának hozzá kell szoknia, hogy milyen egy igazi élcsapat tagjának lenni.

A Mercedes pilótája élete első győzelmét aratta az előző versenyhétvégén Szocsiban. A finn elismerte, ha folytatódna a sikersorozata, az megváltoztathatja a jelenlegi jó viszonyát Hamiltonnal. Bottas csak most kezdi megtapasztalni, hogyan működnek a dolgok egy élcsapatnál.

A finn elmondása szerint a Mercedes teljesen máshogy áll az eredményekhez, mint a Williams tette: „Ez a csapat egyértelműen tudja, hogyan kell nyerni. Rendkívül éhesek a győzelemre és a sikerre: mindenkit feltüzel, ha nyerünk, és mindenki csalódott, ha nem alakulnak jól a dolgok.”

 bottas-p1-2017



„Különös, hogy a középmezőnyben, vagy a nagycsapatok mögötti alakulatoknál mennyire más a mentalitás. Ott az ember, ha az ember az élcsapatok mögött végez, már az sikernek számít” - folytatta Bottas.

A német gárda futamgyőztese elmondta, miért lehetnek a nagycsapatok sikeresebbek a kisebbeknél: „A Mercedesnek hatalmas forrásai és sok embere van. Ez azt jelenti, hogy 100%-osan egyszerre nemcsak egy projektre koncentrálhat. A kisebb csapatoknál ki kell egyezni azzal, hogy mindig csak egy dolog van terítéken. A több ember lehetővé teszi az autó gyorsabb fejlesztését, és azt, hogy minden munka gördülékenyebben folyjon.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: