DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Az ötödik hely tőlünk a maximum

A 19 éves holland F1-es szerint álmodozó, aki azt hiszi, hogy a Red Bull többre képes az ötödik pozíciónál: az istálló a senki földén ragadt a Ferrari és Mercedes mögött.

Max Verstappen, aki joggal számított arra, hogy tavalyi futamgyőzelme és számos dobogója után szintet léphet idén, nem azt kapta 2017-től, amit remélt. A holland dobogóra állt a Kínai Nagydíjon, de normál körülmények közt az ötödik hely a maximum, amire a Red Bull-lal képes lehet. Legutóbb, az Orosz Nagydíjon is ezen a helyen ért célba, 24 másodpercre a negyedik Hamiltontól.



„A saját versenyem futottam (Oroszországban). Ilyenkor a lehető legkonstansabb teljesítményre törekszel, és érzed, mit tud az autó. Az egyensúlyunk egészen jó. De álmodozó vagy, ha azt gondolod, az ötödik helynél bármi többet elérhettünk volna. Pillanatnyilag ez a maximum, amire az autó képes, ha senki sem hibázik előttünk” – nyilatkozott a holland Ziggo Sportnak Verstappen. „A senki földjén ragadtunk, képtelenség tartanunk az első kettőt. Ismerem ezt a helyzetet a szezon kezdete óta. Tudomásul kell vennünk, és folytatnunk a kemény munkát.”

Jön azonban a Spanyol Nagydíj, a komoly fejlesztési csomagok helyszíne. A Red Bull korábbi ígérete szerint egy egészen megújult autó érkezik a versenyre, melyen tavaly Verstappen eddigi egyetlen győzelmét szerezte. „Alig várom, nagyszerű pálya, és kíváncsi vagyok, mi fog kisülni. Remélhetőleg sikerül lefaragnunk a hátrányt, és harcolhatunk a vezetésért. Az autónk természetesen javul, de egyúttal a többieké is. Dolgozni kell, mert a szakadék még mindig nagyon nagy” – fogalmazott a holland, aki nem vár csodákat csapatától.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: