DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Mit is csinált eddig az új főnök?

Nem hagyhatta szó nélkül a 86 éves ex-vezér Chase Carey kijelentését, amely szerint irányítása alatt hátráltatta az F1-et. Könnyű annak beszélni, akinek nem a pénztermelés a feladata.

A Formula-1 amerikai tulajdonosa, a Liberty Media érkezésével új hajnal köszöntött a sportágra: nem titok, hogy Bernie Ecclestone korszakától eltérő módon akarják kormányozni a királykategóriát. Az F1 élére kinevezett vezérigazgató, Chase Carey újabban nem is titkolja, mi mindent csinált rosszul elődje. "Egy sor olyan dolog van a Formula-1-ben, amit meg kellett volna csinálni már, de nem történt meg. Úgy érezzük, hogy ezt a sportot nem menedzselték túl jól az elmúlt öt-hat évben, nem hozták ki a maximumot a benne lévő potenciálból" – mondta legfrissebb megszólalása során.

Ecclestone távozott vezetői székéből, de tiszteletbeli elnökként továbbra is a sportág közelében maradt. Szerepe eddig nem tűnik formálisnak, ami az Orosz Nagydíjon is látszott, ahol Vlagyimir Putyin és a többi főméltóság társaságában tartózkodott, segítve a kapcsolattartást. Hiba lenne azt gondolni, hogy Ecclestone szó nélkül hagyta Carey nyilatkozatát:

„Talán holt igaza van. Ha egy ötlet nem ígért pénzt, és csak időpocsékolásnak tűnt, nemet mondtam rá” – reagált arra Ecclestone, hogy Carey szerint a sportban megszokássá vált a ’nem’ válasz. „De nem volt túl konkrét, ugye? Jobban örülnék, ha azt mondaná, Bernie ezt vagy azt csinálta, ami hülyeség volt.”



„Vezérigazgatója voltam egy vállalatnak, amely profitált. Ha nem lettem volna hatékony, a Liberty minden bizonnyal nem vásárol részesedést. Nekem arról kellett tennem, hogy pénzügyileg a maximumot hozzuk ki a cégből, amely érdekes lehet egy vevő számára. Nyilván ez történt. Úgy tűnik, hogy neki már nem az a dolga, hogy pénzt csináljon. Az, hogy megvan a véleménye, egy jó dolog. Talán pár dolgot elszalasztottam, nekik pedig lesznek jó ötleteit, és előre mozdítják a sportot” – mondta a Sportsmailnek Ecclestone.

Az egykori diktátor nem mulasztotta el, hogy odaszúrjon az amerikai vezérigazgatónak. Szocsiban kavarodás történt az orosz méltóságok belépőivel, habár végül mindenki bejutott. „Mit is csinált ő eddig? Azt ígérte, hogy nyitottabbá teszi a paddockot, többen bemehetnek majd. Eddig annyi történt, hogy visszavonta a belépőket vezető oroszoktól, szemlátomást beleértve Putyin elnököt is. A közösségi médiáról is beszél, de eddig semmit nem láttam tőle, ami a Formula-1 hasznára vált volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: