DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Nem töri ketté a karrierem a McLaren”

A 2017-es szezonban a McLaren-Honda egyelőre siralmas teljesítményt nyújt. Alonso már a harmadik évét áldozza a továbbra is gyengélkedő konstrukcióra, Vandoorne viszont most kezdte pályafutását.

Vajon megfeneklik-e Stoffel Vandoorne karrierje a sok csalódástól és sikertelenségtől, amit a nagynevű, de jelenleg rettenetesen alulteljesítő McLaren-Honda volánjánál el tud érni? A belga versenyző nem így látja, szerinte nem befolyásolja majd a pályafutását a mostani sikertelenség és szenvedés.

A GP2 2015-ös bajnoka Jenson Button versenyzői ülését vette át az idei szezonban, miután a 2009-es világbajnok hátralépett és inkább teszt- és fejlesztőpilótai szerepkört kívánt betölteni (kvázi visszavonult, bár az idei Monacói Nagydíjon való szerepvállalását ismerve, mégsem távozott örökre). A Honda-erőforrás azonban egyelőre vele és Fernando Alonsóval is kiszúr, állandó teljesítménybeli és megbízhatósági problémákkal jelentkezve.

Vandoorne szerint az idei szenvedés később nem fogja hátráltatni


Tavaly már volt egy beugrása a belgának Bahreinben, a sérült Alonsót helyettesítvén, azonnal pontot is szerzett az akkor jobb erőnek számító McLarennel. Annak ellenére, hogy Vandoorne a szezon eddigi részében szerencsésebb esetben a pontszerző zónán kívül volt kénytelen autózni, kevésbé szerencsés esetben a pálya szélén állni, Vandoorne biztos benne, hogy ez nem hagy majd negatív nyomot a karrierjében.

„Nem hiszem, hogy a pályafutásom kárt szenvedne amiatt, ami mostanában történik. A múltban mindig győzelmekért és bajnoki címekért harcoltam, bármelyik sorozat is volt az. Ennek az évnek teljesen más a forgatókönyve, mert nem vagyunk olyan helyzetben, hogy most harcolhassunk ezekért. Ez más gondolkodásmódra sarkall, másképp is kell együtt dolgoznod a csapatoddal és más odafigyelni ilyenkor a részletekre” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne.

„Pilótaként nyilván nem ez az a helyzet, amiben lenni szeretnél. Győzni akarsz, harcolni a legjobb helyekért, ezért nagyon remélem, hamarosan fejlődést érezhetünk és olyan pozícióban leszünk, hogy a legjobbak közé kerülhessünk” – zárta okfejtését a belga versenyző, aki Szocsiban ugyan célba ért, de egy kör lemaradással csak a 14. pozíció lett az övé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: