DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean lett az új pilótaigazgató

A több mint két évtizede létező versenyzői érdekvédelmi szervezet vezetésében tisztújítás történt: egy világbajnok távozott, akinek a helyét Romain Grosjean foglalta el az igazgatói székben.

Az 1994-ben (újra)alapított versenyzői érdekvédelmi szervezet, a GPDA élén egy elnök, és két igazgató áll. Előbbi szerepet immár ötödik éve nem egy aktív, hanem egy korábbi F1-es pilóta tölti be előbb Pedro de la Rosa, jelenleg pedig Alexander Wurz személyében, ami a pártatlanság szempontjából mindenképpen előnyös. Az ő munkáját segíti a két igazgató, akik egészen mostanáig Sebastian Vettel és Jenson Button voltak, ám mivel utóbbi visszavonult az aktív versenyzéstől, úgy döntött, hogy átadja a helyét a jelenlegi mezőny egy tagjának.

grosjean-2017-haas



Kollégái Szocsiban Romain Grosjeant választották erre a szerepre, aki nagy örömmel tett eleget a felkérésnek: „Büszke vagyok rá, hogy a társaim engem választottak a GPDA igazgatójának. Mi, versenyzők nem mindig értünk egyet mindenben, de csoportként, együttesen mindig azt akarjuk, ami a legjobb a sportágunknak. Úgy hiszem, hogy fontos szerepünk és kötelességünk van abban, hogy közvetítsünk egymás között, s támogassuk a sportág tulajdonosait annak fejlesztésében.”

Grosjeant Wurz is üdvözölte új szerepében, egyúttal megköszönte Button 2013 óta tartó munkáját: „Nagy örömömre szolgált Jensonnal együtt dolgozni az elmúlt években, hiszen mindig a versenyzők és a sportág érdekeit helyezte előtérbe. Ezért pedig köszönet illeti őt! Romain nagyon aktív tagja volt éveken át a GPDA-nak, energikus és sok gondolata van sportágunkat illetően. Sebastian nevében is köszöntöm őt a vezetőségben!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: