DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone fogta vissza eddig az F1-et?

Chase Carey arról beszélt, hogy már látja, mennyire visszafogta az F1-et az utóbbi évek során Bernie Ecclestone - az új vezetés hosszabb távokban gondolkodik és alaposan megfontolja a döntéseket.

Bernie Ecclestone-t januárban váltotta le Chase Carey és a Liberty Media a Formula-1 éléről és az új vezetőség igyekszik felpörgetni a sportág iránti érdeklődést - ennek persze az sem tesz rosszat, hogy a Ferrari ennyire felzárkózott a Mercedes mellé. 

Carey a Press Associationnek adott interjújában azt mondta a minap, hogy az elmúlt hónapok során rájött: Ecclestone személye, jelenléte nagyon visszavogta az F1 fejlődését, nem tudták kiaknázni a benne lévő maximális potenciált.

"Sokkal többször akarom azt mondani, hogy igen. Mit ér egy jó ötlet, ha mindenre az a válasz, hogy nem? Ez csak frusztrációt szül" - mondta a Formula-1 jelenlegi vezetője. Carey egyébként a szakmai dolgokba nem folyik bele, az sokak örömére Ross Brawn hatáskörébe tartozik.

bernie-ecclestone



"Egy sor olyan dolog van a Formula-1-ben, amit meg kellett volna csinálni már, de nem történt meg. Úgy érezzük, hogy ezt a sportot nem menedzselték túl jól az elmúlt öt-hat évben, nem hozták ki a maximumot a benne lévő potenciálból" - magyarázta Carey.

"Persze mindenki követ el hibákat, senki sem tökéletes. Bernie évtizedekkel ezelőtt vett át egy üzletet és nyolc milliárd dollárért adta el, minden dicséretet megérdemel. Viszont a mai világban promózni is kell a sportot és ez nem történt meg az utóbbi időben" - beszélt tovább Ecclestone-ról.

Carey azt emelte ki, hogy az eddigi vezetés szinte csak rövid távon gondolkodott, ők viszont más stratégiát valósítanak meg. "Az jól látszik, hogy egy dolgot nem csináltak jól: folyamatosan rövid távokra teveztek és hogy mit fognak tenni a jövő héten. Minket jobban érdekel, hogy hol lesz a sport három év múlva, mint az, hogy mi történik három hónap múlva. Bernie mindig csak a következő, rövid időszakra koncenetrált."

"Néhány döntést jobban át kellett volna gondolni. Például itt vannak a jelenlegi motorok, amelyek túl bonyolultak, túl drágák és elvesztették a misztikus hangjukat. Mi is fogunk csinálni dolgokat, de ezek időbe kerülnek, egy új motort nem lehet kitalálni mondjuk két hónap alatt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: