DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Így már menőbbnek néz ki a pajzs

Egy török dizájner megalkotta saját elképzeléseit az F1 legújabb fejvédő megoldásáról, a pajzsról - az eddigi legelegánsabb megoldással van dolgunk?

A Forma-1-es Stratégiai Csoport a múlt héten többek között arról is határozott, hogy nem folytatják tovább a halo tesztelését, hanem nagyobb hangsúlyt helyeznek majd az utóbbi hónapokban kifejlesztett shield, azaz pajzsra keresztelt megoldásra. Az eszköz kinézetében az aeroscreenre hajaz, hiszen lényegében egy átlátszó „szélvédő” az egész, mégis sokkal elegánsabban nézne ki az autókon.



A Csoport azt tervezi, hogy őszig a kulisszák mögött csiszolgatják a pajzsot, először pedig a szeptember eleji Olasz Nagydíjon mutatkozhat be. Az eszközt aztán elviszik Szingapúrba is, de könnyen megeshet, az évad további versenyein is kipróbálják majd a csapatok, akárcsak a tavalyi szezon második felében a halót.

Az FIA látványterveibe eddig csak a pilótákat avatták be, a közelmúltban számtalan virtuális dizájnt készítő Olcay Tuncay Karabulutnak köszönhetően most minden irányból szemügyre vehetjük a pajzsot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: