DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas elismeri, hamarosan megváltozhat viszonya Hamiltonnal

Eddig csak feltételezéseket olvashattunk arrólk, hogy Valtteri Bottas és Lewis Hamilton barátsága is megsínyli vélhetően a finn megerősödését, most az újdonsült futamgyőztes nem is titkolta ezt.

Az egyszeres futamgyőztes finn pilóta nem kerget illúziókat és nyíltan kimondta, hogy csapattársával, a háromszoros világbajnok Hamiltonnal sokkal bonyolultabbá válhat a még baráti kapcsolatuk, ha mindketten a világbajnoki címért küzdhetnek az év további szakaszában. Az Orosz Nagydíj megnyerésével Valtteri Bottas egyértelműen jelezte mindenkinek, hogy számolni kell vele a címért folytatott küzdelemben is.

Bár őszintén gratulált neki Hamilton a szocsi győzelmekor, Bottas úgy véli, a vidámság végül megszűnik később. „Gratulált nekem, ez nagyon nagyon kedves tőle. Mindketten elmondtuk, hogy nagyszerű munkát végeztünk. Csapatként jól dolgozunk együtt, ma ráadásul a Ferrarik ellen is tettük, amit tettünk. Hosszú lesz még ez az év, sokat kell még harcolnunk ezek ellen az autók ellen” – nyilatkozta Bottas.

Hamilton-Rosberg újratöltve?


„Aztán, ha a világbajnoki címért küzdhetünk, eljön egy pont, ahol sokkal cselesebb és bonyolultabb lesz minden a pályán. Sokkal kevesebb lesz a beszélgetés és több a harc a pályán” – tette hozzá a friss futamgyőztes. A Mercedes főnökei úgy gondolják, hogy az első győzelem nem lesz különösebb hatással Bottasra, ő maga azonban nem ért ezzel egyet, szerinte az eredmény egy újonnan felfedezett önbizalombombaként hat majd rá.

„Az első győzelem megszerzése nagy önbizalmat ad nekem, hogy valóban meg tudom tenni azt, amiről mindig is tudtam, hogy képes vagyok rá, mert megvan rá a képességem. És most megvan! Újra és újra meg akarom ismételni, bár ebben az évben ez nem lesz könnyű dolog. Négy pilóta harcát láthatjuk” – zárta mondandóját Bottas, aki tehát elkezdett igazán hinni magában, ami nem a legjobb hír Lewis Hamiltonnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: