DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Én végzem a munkám, de valaki nem

A Honda-motor megbízhatatlansága egyre frusztráltabbá teszi a spanyolt: az F1-es hangsúlyozza, ő megtesz minden tőle telhetőt, de a jutalom elmarad. 2018-cal kapcsolatban is tett egy talányos megjegyzést.

A mezőnyből egyedüliként eddig egyetlen 2017-es versenyen sem ért célba Fernando Alonso. Az évet indító három kiesése után a spanyol az Orosz Nagydíjon el sem tudott rajtolni ERS-meghibásodás miatt. A versenyző frusztráltsága csak nő, egyik nyilatkozatában arról beszélt, a csapatban nem végzi el mindenki munkáját.



„Az ilyen dolgok megtörténnek a sportban. Ami engem illet, én megpróbáltam olyan gyorsan vezetni, ahogy csak tudok. Segítettem a csapatnak, amennyire tőlem telt, aztán mehettem haza. A következő verseny Barcelona, de ha odamegyek és nem vezethetek, mit fogok csinálni?  Én végzem a munkám, de van valaki, aki a sajátját nem” – nyilatkozott a Movistar csatornának Alonso, aki jelenleg már az Egyesült Államokban vár első IndyCar-tesztjére. A versenyző legszívesebben egy korábbi járattal Amerikába repült volna, de erre nem volt lehetősége, így végignézte a futamot Szocsiban.

A kétszeres világbajnokot a Formula-1-es eredmények hatására kétségtelenül jobban megmozgatja most hónap végi bemutatkozása az Indy 500-on, de leszögezte, nem a tengerentúlon képzeli el jövőjét: „Az F1 az életem, és remélem, rövidesen javítani tudunk a helyzetünkön. Meglátjuk, mi történik 2018-ban mindegyikünkkel” – zárt egy talányos kijelentéssel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: