DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szoros McLaren-Sauber együttműködés kezdődik?

Az Orosz Nagydíj hétvégéjén jelentette be a Sauber istálló, hogy jövőre Honda motorokra vált. Úgy tűnik, a Sauber szoros együttműködésbe kezd a McLarennel, ami nem csak az erőforrásra terjed ki.

Egyelőre meg nem erősített hírforrások szerint a Sauber teljes strukturális átalakuláson megy keresztül és ennek csak az első lépése, hogy a hétvégén bejelentették, 2018-tól Honda motorokra váltanak a jelenlegi Ferrariról. Ebben az átalakulásban egy technikai partnerség is beletartozna a McLarennel.

Az elmúlt években nem saját maga gyártotta a svájci istálló a sebességváltóját, hanem a Ferraritól kapták a motor mellett a teljes váltórendszert is egy megállapodásnak köszönhetően. Úgy tűnik, a Sauber a McLarennel készül hasonló együttműködésre a sebességváltó tekintetében. Ezt egyelőre az enf1i.com oldal szerint az érintett felek nem erősítették meg.

Sauber-Honda megállapodás után Sauber-McLaren?


Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke túl korainak tartja, hogy megerősítse az értesülést, de nem is cáfolta. Annyit árult el, hogy a sebességváltóról szóló megállapodást még nem fixálták le teljesen, így nem is tud részletekkel szolgálni. Jelenleg a McLaren egyébként a Toyota kölni szélcsatornáját használja, ezzel az esetleges megállapodással lehetőségük nyílna a Sauber hinwilli szélcsatornáját is használni.

Azt is tudni vélik a meg nem erősített források, hogy az együttműködés értelmében a Sauber egyik versenyzői ülését egy, a McLaren junior programjában résztvevő fiatal pilóta foglalhatná el a jövőben. Ezek a feltevések viszont azt is feltételezik egyben, hogy a McLaren változatlanul a Honda mellett kötelezi el magát és nem cseréli le motorszállítóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: