DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen-Bottas ellenségeskedés?

Valtteri Bottas megszerezte élete első futamgyőzelmét az Orosz Nagydíjon, Kimi Raikkönent viszont az a vád érte, hogy nem örült honfitársa győzelmének. A Ferrari-pilóta magyarázatot adott.

Kimi Raikkönen megdicsérte finn honfitársát, Valtteri Bottast, hogy újdonsült Formula-1-es futamgyőztessé vált és egyben cáfolta is azt a vádat, hogy ellenséges viszony lenne a két skandináv versenyző között. Szerinte semmi alapja nincs a vádnak, teljesen rendben van a barátságuk Bottasszal annak ellenére, hogy korábban több alkalommal is összeakadtak a pályán az elmúlt években.

A Mercedes finn pilótája sokáig várt első győzelmére, amit most úgy szerzett meg, hogy kevesen számítottak rá (kivételt képez Toto Wolff, aki az időmérő után is bízott Bottas győzelmében). A rajtnál legyorsulta a két Ferrarit a harmadik rajthelyről, majd az utolsó néhány körben remekül ellenállt Sebastian Vettel nyomásának. Bottas a 107. különböző győztes az F1 történetében, az eddig rajthoz álló kilenc finn versenyzőből pedig az ötödik győztes.

Raikkönen szerint teljesen normális a viszony közte és Bottas között


Raikkönen és Bottas két évvel ezelőtt éppen Szocsiban ütköztek össze az utolsó körben, de a Jégember szerint ez (és másik karamboljuk) nem vet árnyékot viszonyukra és igenis örül honfitársa győzelmének. „Nagyon boldog vagyok Valtteri miatt. Az emberek állandóan azt hiszik, hogy mi egymás ellenségei vagyunk, mert a múltban többször is összeütköztünk, de ez nem igaz! Nagyon boldog vagyok, hogy győzni tudott. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok boldog, ha Sebastian győz. Nagyszerű dolog ez számára” – oszlatta el a kételyeket Kimi Raikkönen.

A Ferrari finn pilótája szerint nagyon szoros lesz a harc a Ferrari és a Mercedes pilótái között ebben a szezonban, amit azonban kicsit sajnál, hogy túl sok minden dől el azon, mi történik az első körben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: