DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kisebb csodákat produkált a Force India

A két pilóta sokkal jobb eredményeket szállít, mint amire az autó önerőből képes - Barcelonára jönnek a fejlesztések, de a szezon elején messze túlteljesítették a várakozásokat.

Ugyan a tempót tekintve nem villog a szezon elején a Force India, de hihetetlen hatékonysággal dolgozik az istálló, így sorozatban negyedszer is pontot szerzett mindkét autó - Sergio Perez a hatodik, Esteban Ocon pedig a hetedik helyet szerezte meg az Orosz Nagydíjon, utóbbinak ráadásul ez pályafutása eddigi legjobb eredménye.

"Nagyon elégedett vagyok mert ha azt nézem, hogy hol tartunk, a tiszta sebességet tekintve nem végezhettünk volna ott ahol. Megint a Red Bulltól és a Williamstől vettünk el lehetőségeket, mert nekik problémáik voltak. A csapat ismét kiemelkedő munkát végzett, nagyon boldog vagyok" - értékelt a futam után Perez.

"Jelen pillanatban nagyon messze vagyunk, a tempónk nem elég arra önmagában, ahol most állunk a tabellán. Kisebb csodákat tettünk eddig" - folytatta a mexikói, aki jelenleg a legtöbb pontot gyűjtötte a három nagycsapat versenyzőit leszámítva.

perez



Ocon is nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt eddig, megbízhatóan szállítja a pontokat és ha nem is gyorsabb Pereznél, de tapad jóval tapasztaltabb csapattársára. "Ez egy fantasztikus hétvége volt, nagyszerű érzés. Minden úgy történt, ahogy terveztük, simán zajlottak a dolgok, a csapat pedig remek teljesítményt nyújtott."

A Force India úgy őrzi jelenleg tavalyi negyedik helyét a konstruktőrök között, hogy saját bevallásuk szerint ismét lassan kezdtek és az igazi fejlesztések majd csak Barcelonára érkeznek meg az autóra, onnantól erősebbek lehetnek. "Folyamatosan fejlődünk, ami nagyszerű és fantasztikus így megérkezni Barcelonába, ahova jönnek a frissítések. Szerintem emiatt mindenki nagy dolgokban reménykedik."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: