DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberg Perez és Button nyomdokain

Nagy kedvvel és az abroncsokra szenzációsan vigyázva vezetett hétvégén Nico Hülkenberg, aki azt is jelezte, hogy a Renault-val egyre komolyabban kell már számolni.

Több dolgot is érdemes kiemelni a hétvégi Orosz Nagydíjból, az egyik ilyen pedig mindenképpen Nico Hülkenberg és a Renault teljesítménye. A német pilóta már az időmérőn is villogott, aztán bár a rajtnál kicsit beragadt, végül "perezi magasságokba" (vagy a szintén erről híres Jenson Button örökébe) lépett azzal, hogy negyven kört tett meg az ultralágy abroncsokon - végül nem tudta megelőzni már Esteban Ocont, így a nyolcadik helyen zárt.

"Nagyon elégedett vagyok azzal a stratégiával, amit választottunk a futamra" - kezdte értékelését a versenyt követően Hülikenberg. "Túl sok már nem maradt a gumikban az első etap végére, de elértük azt, amiért csináltuk. Pozíciókat vesztettem a rajtnál, szóval úgy döntöttünk, hogy menjen csak ki mindenki a bokszba, mi maradunk olyan sokáig, ameddig csak tudunk."

 hülkenberg_1



A német ráadásul most az autó tempójával is elégedett volt, a Renault egyértelműen javulni látszik. "Folyamatosan nyomtam és az autó kiválóan teljesített. ahogy javultak a körülmények, úgy lettem egyre gyorsabb. A versenytempónkkal egyértelműen elégedett lehetek, van még min dolgoznunk, de nyilvánvalóan tettünk egy lépést a helyes irányba ezen a hétvégén."

"Újabb lépést tettünk meg, nem csak megerősítettük, hogy stabilan ott tudunk lenni a Q3-ban az időmérőn, de a szombati teljesítményünkhöz képest javult a versenytempónk is" - mondta Cyril Abiteboul a csapat részéről. "Nico izgalmas versenyt futott egy reakciós stratégiával. A gyenge első kör után igyekeztünk minél nagyobb nyomást helyezni a Force Indiákra, de Nicónak a végén az üzemanyagra is figyelnie kellett, így nem tudta megtámadni Estebant."

"Mindent megtettünk egy olyan pályán, amiről tudtuk, hogy nem fekszik nekünk, így pedig optimistán mehetünk nekünk kedvezőbb helyszínekre is" - tette hozzá bizakodva Abiteboul.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: