DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel úgy érzi, jobb rajttal ő nyert volna

Bár saját elrugaszkodását is erősnek érezte, Sebastian Vettel mégis tehetetlen volt a szárnyaló Valtteri Bottasszal szemben az első féktávig tartó sprinten. A német szerint könnyen lehet, hogy ezen úszott el a győzelme.

Szocsiban a mezőny minden részében rendkívül nehéznek bizonyult az előzés, így a pole-ból startoló német joggal gondolja azt, hogy ha az első körben sikerül megtartania a vezetést, akkor azzal meg is tudta volna változtatni a győzelem sorsát, hiszen a Mercedes nem tűnt annyival erősebbnek, hogy a későbbiekben támadni tudjon.

„Hát, annyit mondanék, hogy itt elég nehéz volt előzni. Szerintem Valtteri számára is nehéz lett volna nyomást helyezni rám, még ha az első etapban jobb tempóval is rendelkezett” - célozgatott Vettel az alternatív forgatókönyvre a díjátadót követő sajtótájékoztatón.

vettel-bottas



„A rajtnál láttam őt közeledni a tükörben, és tudtam, hogy szoros lesz, de aztán úgy éreztem, mintha egy ernyő visszatartott volna. Így ő már a fékpont előtt képes volt elém kerülni és bezárni a kaput, én pedig már semmit nem tehettem. A külső íven haladtam, de nem volt hova mennem. Szóval igen, ez volt az a része a versenynek, ahol veszítettünk, aztán pedig az első etapban nem voltam elég gyors ahhoz, hogy közel maradjak hozzá.”

A német azonban nem akar kifogásokat keresni, így zárásként Bottashoz néhány szép szót intézve elismerte vereségét. Bánkódásra pedig egyébként sem lehet oka, hiszen hat ponttal növelni tudta előnyét Lewis Hamiltonnal szemben, így jelenleg 13 egységgel vezeti az egyéni tabellát a Ferrari pilótája.

„Végső soron nagyon egyszerű a helyzet: Valtteri megérdemelte a győzelmet, ez az ő napja, az első sikere, és bizonyos szempontból örülök, hogy szemtanúja lehettem ennek. Nagyszerű versenye volt, remek teljesítményt nyújtott, és jobban ment mindannyiunknál. Nem szeretek ilyet mondani, de ez az igazság, és olykor el kell tudnunk ismerni, ha valaki más jobb munkát végez” - fogalmazott Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: