DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Évezredeknek tűnt, mire sikerült

Sebastian Vettel megszakította az időmérő edzésekkel kapcsolatos negatív sorozatát és megszerezte az első rajtkockát Szocsiban. Arról is beszélt, miért különleges ez számára.

Szinte pole pozíció-iszonyban szenvedett a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az utóbbi időszakban, de végül nagyjából 18 hónap szünet után ismét összejött számára az első rajtkocka, ráadásul Szocsiban, ami az elmúlt három évadban abszolút Mercedes-pályának számított.

Vettel egészen kis különbséggel utasította maga mögé a megtáltosodott csapattársat, Kimi Raikkönent, ezzel a 2015-ös Szingapúri Nagydíj óta első ízben indulhat az élről. Azt a nagydíjat akkor meg is nyerte a német versenyző. A Ferrari pedig jóval hosszabb negatív sorozatot adott át a múltnak, a 2008-as Francia Nagydíj óta nem sikerült kisajátítaniuk az első rajtsort egészen mostanáig.

1,5 év után végül csak sikerült a Ferrarinak az első kocka


A Mercedes az elmúlt 18 futamot mind az élről kezdhette, most azonban ez a sorozat is megszakadt. „Igen, ez nekem évezredeknek tűnt, nem éppen rövid időnek. Egyértelműen nagyon régen sikerült már. Pénteken és szombat délelőtt is jól viselkedett az autó, nagyszerű volt vezetni. Nincs semmi titok, ha a versenyautód olyan, amilyet szeretsz vezetni, akkor megtalálod a ritmust és tudod, mire számíts. Ez egy olyan pálya, ahol nagy különbséget is ki tudsz alakítani” – írta le sikerét Vettel.

„Tudtuk, hogy szoros lesz, mert a Mercedes a kvalifikációra mindig fel tudja igazán tekerni a motort. Valtteri nagyon közel is volt, akár máshogy is történhetett volna, de ez hatalmas eredmény, nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük az első rajtsort. A Mercedes rettenetesen erős az időmérőkön, így számunkra ez óriási dolog. Amennyire tudom, az időjárás nem változik jelentősen, az emberek otthon hagyhatják az esernyőiket. Remélem, a versenyünk is hasonlóan jóra sikeredik” – tette hozzá a Ferrari német versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: