DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen unalmas versenyen van túl

Max Verstappennel nem sok minden történt a rajt után izgalmak után. A holland elmondása szerint légüres térben autózott a futam nagy részében, és csak be kellett hoznia az autót az ötödik pozícióba.

A holland két helyet javított rajtpozíciójához képest, és a rajton kívül nem sok minden történt vele a futamon. A Red Bull tehetsége már a következő nagydíjra készülhet, amihez nagyon optimistán áll hozzá néhány dolog miatt. 

Verstappen a kevés izgalommal kezdte nyilatkozatát: „A rajt nagyon fontos volt ma, és ezzel be is fejeződött számomra az érdemi része a versenyemnek. Sikerült megfognom Felipét és Danielt, de onnantól nagyon egyedül voltam az egész futamon. Láttam előttem az autókat, de elhúztak tőlem, és én is ugyanezt tettem a mögöttem autózókkal. Így nem volt más hátra, mint egyben bevinni a célba a Red Bullt.”

verstappen-szocsi-2017-futam



„A reggeli problémák után szerencsére nem került elő semmi és a ritmusom is megfelelőnek bizonyult. A szerelők nagyon jó munkát végeztek, mivel ki tudták javítani a hibát ilyen kis idő alatt, és olyan autót adtak, amivel az ötödik helyre beérhettem” - folytatta a legfiatalabb futamgyőztes.

A Red Bull pilótája szerint ennyi volt ebben a nagydíjban: „A tempó nem volt olyan rossz az utolsó etapomon, ami egy újabb pozitívum ezen a nehéz hétvégén. Kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből, és most már Barcelonára koncentrálunk, ahová fejlesztésekkel érkezünk. Remélhetőleg ott már az elejében harcolhatunk majd. A spanyol pálya nyilván különleges nekem a tavalyi futam miatt, alig várom, hogy visszatérhessek oda.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: