DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo kis híján a falnak csapódott a fékhibája miatt

Daniel Ricciardo már az Orosz Nagydíj elején kiállni kényszerült, miután a Red Bull jobb hátsó fékje kigyulladt. Nem volt egyszerű a helyzet, a 15-ös kanyarban a fékhiba miatt majdnem a falnak ment.

Az ausztrál pilóta fékhiba miatt volt kénytelen kiállni Szocsiban, alig néhány körrel a verseny megkezdése után. Ricciardo jobb hátsó fékje kigyulladt, ez azért is érdekes, mert az előző nagydíjon csapattársa, Max Verstappen is fékhiba miatt esett ki Bahreinben. Az ausztrálok négyszeres futamgyőztes pilótája kicsit oda is szólt a Red Bullnak, hogy oldják meg végre a fékproblémákat.

Ricciardo másodszor kényszerült kiállni négy futamból


„Belenéztem a tükörbe, hogy lássam, hol van a Force India hozzám képest, amikor észleltem, hogy a jobb hátsó keréknél a fék kigyulladt. Jelentettem a csapatnak rádión, akik megkértek, hogy lassan hozzam vissza az autót a garázsba. A 15-ös kanyarban kis híján a falnak mentem, onnantól egyértelmű volt, hogy csak vissza kell érnem a bokszutcába” – nyilatkozta Ricciardo.

„Ez még a verseny elején történt, nem tudom, mennyi köze volt ehhez a biztonsági autónak. Szomorú, hogy nem tehettem meg túl sok kört. Hogy ez most komoly probléma-e a Red Bullnál? Nyilvánvaló, két versenyen történt meg zsinórban, egyikünk sem így akarja, hogy folytatódjon, úgyhogy ki kell deríteni, miért történt egymás után a két fékhiba. Még Barcelona előtt megvizsgálják a fiúk” – zárta mondandóját csalódottan Daniel Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: