DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Mi, Vettel panaszkodott? De hát sose szokott!

Felipe Massa gonoszkodó iróniával szúrt oda Sebastian Vettelnek, aki az Orosz Nagydíj utolsó körében úgy érezte, a brazil megfosztotta őt egy Valtteri Bottas ellen indítható utolsó támadás lehetőségétől.

A végül másodikként befutó német az esetet követően nemcsak a csapatrádióban sorolta el szokásos panaszáradatát, de egy nemzetközi jelzéssel még oda is mutatott Massának. A brazil azonban meg van győződve róla, hogy a lehető legszélesebbre nyitotta a kaput az őt lekörözni próbáló Vettel számára a hosszú egyenes végén, s mikor a leintés után szembesítették őt a német kritikájával, a humoros választ érezte idevágónak:

„Micsoda? Panaszkodott a rádiójában? De hát ő nem is szokott ilyet csinálni!” - ironizált a brazil.

Massa-vettel



„Teljesen szabadon hagytam számára a belső ívet, visszavettem a tempóból a 4-es kanyar előtt, de ő nem akart elmenni. Láttam, hogy fél bebújni mellém, pedig annál jobban már nem is húzódhattam volna balra. De aztán közvetlenül a kanyar után ismét félreálltam előle. Egyébként pedig abban is biztos vagyok, hogy nem tudta volna megelőzni Valtterit a verseny utolsó körében. De a lényeg, hogy panaszkodni, na azt nagyon szeret!”

Massa nem ment el szó nélkül Bottas első győzelme mellett sem, hiszen a brazil és a finn az elmúlt három évben csapattársak voltak a Williamsnél, és tulajdonképpen ő azért is fújta le tavalyi visszavonulását, hogy fiatal csapattársa beteljesíthesse vágyait a Mercedesnél.

„Nagyon örülök neki. Amilyen nagyszerű versenyző, teljesen megérdemli a jelenlegi helyzetét a mezőnyben. Úgy érzem, az emberek nem beszéltek róla annyit, mint amennyi a képességei alapján kijárt volna neki, de én már a kezdetekkor mondtam, hogy remek munkát fog végezni - és így is tesz. Már a csapattal töltött negyedik futamán megszerezte első győzelmét, és ezek után teljesen más versenyző válik belőle. Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal többet is el fog még érni” - méltatta egykori csapattársát.

Mindeközben Massa saját versenye is erősen alakult, és a biztos hatodik hely felé haladt, amikor egy lassú defekt miatt egy második kerékcserét is meg kellett ejtenie. Ezáltal visszacsúszott a 9. helyre, ahonnan viszont már frissebb gumijai ellenére sem tudott túljutni Hülkenbergen és a Force Indiákon.

„Már a zsebemben volt a 6. helyezés, nyolc másodperces előnnyel rendelkeztem Checo (Perez) előtt, és voltak is még tartalékok az autóban” - morgolódott kicsit a körülmények miatt Massa. „Ilyen dolgok megtörténnek, és ma balszerencsés voltam, de ettől még elégedett vagyok a versenyemmel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: