DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda elismerte: nagyon meglepte Bottas győzelme

„Még sosem láttam senkit, aki ilyen nyomás alatt szerezte volna meg az első győzelmét” – fogalmazott az osztrákok háromszoros F1-es világbajnoka, aki szerint innentől könnyebb dolga lesz a finnek.

Valtteri Bottas ugyan csak a harmadik helyről rajtolhatott a Formula-1-es Orosz Nagydíjon, egy parádés rajttal rögtön az élre ugrott, s onnan már ki sem engedte a kezéből a vezetést, így első nagydíjsikerét aratta. A Mercedes egyik főnöke, Niki Lauda elismerte: meglepte pilótája diadala, mert a szombati időmérő után, amelyen a Ferrari csaknem kilenc év után kisajátította az első sort, erősebbnek vélte a maranellóiakat, ráadásul Sebastian Vettel az utolsó körökben komoly nyomást helyezett Bottasra.

bottas-mercedes-szocsi-race-1



„Nagyon meglepett, mert ez az első győzelme, amit igen nehéz körülmények között szerzett, Vettellel a sarkában” – idézi Laudát az Autosport.com. „Fantasztikus munkát végzett. Még sosem láttam senkit, aki ilyen nyomás alatt szerezte volna meg az első győzelmét. Nem is teljesíthetett volna jobb futamot.”

„Az első nagydíjgyőzelem megszerzése mindig a legnehezebb egy versenyző pályafutásában, ezt saját tapasztalatból tudom” – folytatta a háromszoros világbajnok. „Nagyon jól emlékszem a saját első diadalomra: Emerson (Fittipaldi – a szerk.) odajött hozzám, gratulált, és azt mondta, a következő már könnyebben fog menni, ami igaz is. Most pontosan ezt mondtam Valtterinek is, aki bebizonyította, hogy képes nyerni.”

Lauda hozzátette: egyelőre nem téma csapaton belül a szerződéshosszabbítás Bottasszal, akinek csak erre a szezonra szól a kontraktusa, de azt az osztrák legenda is elismerte, hogy a finn egyelőre tökéletes utódnak bizonyul a vb-címe után rögtön visszavonult Nico Rosberg helyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: