DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton csak Bottasnak tud örülni

Bár verseny közben autója túlmelegedésére panaszkodott, a háromszoros F1-es bajnok nem tudta tartani a lépést a dobogósokkal az Orosz Nagydíjon.

Lewis Hamilton tizenhét verseny, a tavalyi Európa Nagydíj óta először zárt úgy Forma-1-es futamot, hogy nem végzett a dobogón – sőt, nem tudott javítani sem időmérős eredményéhez képest, hiszen a negyedik pozícióból indult, és ott is fejezte be az Orosz Nagydíjat. A brit 36 másodperccel maradt el csapattársától, a futamot megnyerő Valtteri Bottastól a célban, akinek a leintés után személyesen, majd Twitteren is gratulált.

„Először is, gratulálok Valtterinek, aki kivételes munkát végzett egész hétvégén” – nyilatkozta a brit a Sky Sports-nak. „Ő volt a leggyorsabb, ez pedig nagyszerű a csapat számára. Ami engem illet, amint túljutottam az első néhány körön, ottmaradtam, ahol voltam. Nem tudom, hogy vajon abból a pozícióból előre tudtam volna-e lépni, vagy sem.”

„Úgy érzem, hogy a rendelkezésemre álló technikával igen, de végül minden a helyezkedésen múlt. Az elmúlt években a csapat nagyon sok sikert ért el itt, egyedül azt sajnálom, hogy nem zárhattam előrébb Valtteri mögött. De mindent megtettem, és végig nyomtam neki – ennyire volt elég” – tette hozzá a brit, akinek 36 másodperces hátránya Toto Wolff szerint nem a pilótáik közötti különbséget mutatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: