DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas: Erre tényleg megérte várni!

Bár Valtteri Bottas első győzelmét, Kimi Raikkönen pedig hosszú ideje legjobb eredményét érte el Szocsiban, a finn komorság miatt mégsem volt túl nagy örömujjongás a dobogón. Érdekes első nyilatkozatok viszont elhangzottak.

Bottas a Mercedes pilótájaként töltött negyedik futamán felállhatott a dobogó legmagasabb fokára, ráadásul idén először képes volt elhomályosítani csapattársát, a negyedikként befutó Lewis Hamiltont is, így természetesen boldog volt, hogy eljutott karrierje egy fontos mérföldkövéhez.

„Elképesztő érzés. Elég sokáig, több mint 80 versenyig tartott, mire eljutottam ide, de határozottan megérte a várakozást. Nagyszerű fejlődésen mehettem át, aztán megkaptam ezt a furcsa lehetőséget, hogy csatlakozzak ehhez a csapathoz, és ők azok, akik ezt lehetővé tették számomra” - nyilatkozta az új győztes.

bottas-vettel



„Elég küzdelmesen kezdtük az évet, hiszen szoros csatában állunk a Ferrarival, mint azt a mai verseny is bizonyította. Ezúttal mi kerekedtünk felül, de tovább kell hajtanunk, hiszen az a cél, hogy minden alkalommal az első két helyen érjünk célba a két autónkkal.”

Sebastian Vettel az utolsó körökben megérkezett Bottas mögé, de végül nem tudott előzéssel próbálkozni, miután a lekörözött Felipe Massa kissé feltartotta őt. A német erről utólag már jóval lazábban nyilatkozott, mint ahogy az autóban ülve mutogatott.

„Mindent megpróbáltam, hogy elkapjam Valtterit, és reméltem, hogy az utolsó egyenesben még lesz egy esélyem. Reméltem, hogy Felipe elenged a 3-as kanyarban, hogy ne veszítsek túl sok időt, de aztán nem voltam benne teljesen biztos, hogy mire is készül, így egy kicsit jobban lemaradtam a kelleténél” - elemezte a helyzetet.

„A végén frissebb gumijaim lehettek a későbbi kiállás miatt, hiszen a csapatnál azt reméltük, hogy hátha Valtteri forgalomba kerül vagy nekem jön majd ki jól a lépés. Megtettük, amit lehetett, de azt hiszem, ezt a versenyt a rajtnál veszítettük el.”

Kimi Raikkönen is megszerezte idei első dobogóját, de ismét csapattársa mögött ért célba, így továbbra sem teljesen elégedett saját teljesítményével.

„Azt hiszem, kicsit nehézkesen indult a szezonom, a dolgok messze voltak az ideálistól. Ezen a hétvégén már egyértelműen jobban alakultak a dolgok, de még mindig csak a harmadik helyen végeztünk. A rajtnál veszítettem egy pozíciót, utána meg nem sok minden történt. Tovább kell dolgoznunk, és biztos vagyok benne, hogy végül révbe érünk, de ehhez minden apró részletnek össze kell állnia, hiszen a jelenlegi szoros élmezőnyben csak így szerezhetjük meg az első helyet” - nyilatkozta az idősebbik finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: