DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff szerint Bottas hibáján múlt az első hely

A Mercedes motorsport-igazgatója szerint annyira szoros az első három hely, hogy finn F1-es pilótájának kis hibáján múlt a pole-pozíció - kár érte, ő úgy látta, hogy addig nagyon jó körön volt Bottas.

Iszonyatosan szoros lett az Orosz Nagydíj időmérője, hiszen Sebastian Vettel, Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas egy tizedmásodpercen belül zárt - nüansznyi dolgok döntöttek az első három helyen, ráadásul még Vettel is hibázott, senki nem produkált tiszta kört. Ezt emelte ki Toto Wolff is az időmérő után, szerinte egy hibátlan körrel az övék lehetett volna az első rajtkocka.

"Ó, hát igen" - értékelt röviden a Mercedes motorsport-igazgatója. "Szerintem jól nézett ki Valtteri utolsó köre, de a végén egy hiba a pole-pozícióba került. Viszont ha megnézzük, rendkívül szoros a küzdelem, hiszen az első három helyezettet csak századok választják el egymástól. Úgyhogy kár érte."

wolff



"Az autó teljesen új, az abroncsok is újak és a tavalyi eredményekből nem lehet következtetni arra, hogy mi fog történni a futamon" - tekintett előre a vasárnapi napra Wolf. "A Ferrarik nagyon erősek a bemelegítéseknél, nagyon jó a versenytempójuk, szóval megy a harc közöttünk."

Wolff nem beszélt Lewis Hamilton gyengébb teljesítményéről - a brit elismerte, hogy rajta múlt a dolog, egyszerűen lassú volt ezen a napon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: