DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Olyat tett Szocsiban a Force India, amilyet idén még nem

Az Orosz Nagydíj kvalifikációján idei legjobb teljesítményüket nyújtották a silverstone-i F1-es csapat autói, hiszen Sergio Perez és Esteban Ocon is bejutott a Q3-ba.

A mexikói pilóta kínai nyolcadik rajthelyével a Force India eddig csak egyetlen egyszer tudta beverekedni magát a rajtrács legjobb helyeiről döntő Q3-ban az időmérőn, versenyben azonban sokkal agilisebbnek mutatkoztak a csapat autói, hiszen eddig mindketten, a szezon eddigi mindhárom futamán bejutottak a pontszerzők közé. Az Orosz Nagydíj a szombat délután látottak alapján komoly top10-es eredményekkel kecsegtet számukra, hiszen Perez a kilencedik, Ocon pedig a tízedik helyen zárta a kvalifikációt.



„Nem éppen ideálisan alakult az időmérő számomra, de végül sikerült jó eredményt elérnünk, és elégedettek lehetünk, hogy bejutottunk a Q3-ba” – nyilatkozta a mexikói pilóta. „Nem sikerült tökéletes kört összeraknom, úgy érzem, benne hagytam valamit. Ez azért nem túl jó, mert nagyon kicsik a különbségek, és egy apró rontás miatt több hellyel is hátrébb kerülhetünk. Nem nagyon tudtuk üzemi hőfokra melegíteni az abroncsokat, főleg nem úgy, hogy egész körig kitartsanak. Ráadásul a pálya is megváltozott péntek óta, bár ez valószínűleg mindenkinek problémát okozott. A verseny kulcsa egy jó rajt lesz, és hogy tisztán érkezzünk a kettes kanyarba: trükkös lesz, az utóbbi időben mindig sok akció zajlott itt. Optimistán várom a futamot, és bízom benne, hogy sikerül feljebb kapaszkodnunk majd.”

Esteban Ocon mindhárom idei futamot a 10. helyen zárta, mostani pozíciójával pedig karrierje első Q3-as szereplését ünnepelte. „Most először jutottam be az időmérő utolsó szakaszába, és nagyon örülök neki” – mondta a francia. „A csapat nagyszerű munkát végzett, hiszen edzésről edzésre fejleszteni tudták az autót, így nagyon kényelemesen éreztem magam az időmérő kezdetén. A Q3-as körömben vétettem néhány apróbb hibát, ezért kicsit frusztrált vagyok, hiszen előrébb is végezhettünk volna. Ha sikerül jó rajtot fognom vasárnap, minden esélyünk megvan egy remek eredményre. A Forma-1-ben nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki az időmérős eredményemből a pontszerzés érdekében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: