DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lesz csapatutasítás vasárnap a Ferrarinál?

Vettel és Raikkönen is kitart amellett, hogy szabadon versenyezhetnek Szocsiban, a maranellói istálló pedig nem fog ahhoz az eszközhöz nyúlni, melyhez legutóbb a Mercedes.

A Ferrari és Mercedes harca olyan kiélezett a 2017-es szezonban, hogy előállhatnak helyzetek, melyekben egy csapatutasítás megkönnyíti az esélyesebb versenyző dolgát – így kísérelte meg a Mercedes megnyerni a Bahreini Nagydíjat, igaz, Lewis Hamiltonnak az sem segített, hogy Valtteri Bottas kétszer félreállt előle.

A Ferrarinál egyértelműen Sebastian Vettel az, aki esélyes lehet a bajnoki címre: az Orosz Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján ezért azt a kérdést tették fel a német pilótának, adott helyzetben, Kimi Raikkönen mögött elvárná-e a csapatvezetéstől, hogy helycserére utasítsa a finnt.



„A dolog egyszerű. Ha én vagyok elöl, akkor ő akar megelőzni engem, ha ő van elöl, én akarom megelőzni őt. Szerintem semmi értelme nincs külső segítséget kérni. Tudjuk, hogy szabadon versenyezhetünk, én ebben hiszek, mindketten ezért vagyunk itt” – állította Vettel, hogy a Ferrari a szabad verseny híve. „Ma nyilván nagyon közel voltunk, holnap még szorosabb helyzetre számítok, és majd meglátjuk, mit hoz a versenyt.”

Raikkönentől arra voltak kíváncsiak, hajlandó lenne-e elengedni harc nélkül kollégáját. A finn szűkszavú volt: „Erről nem lehet többet mondani. Tudjuk, mit akarunk, a Ferrarinak versenyzünk.”

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy idén 2017-et írunk, nem 2010-et vagy 2002-t, mindenesetre a Ferrari nem éppen az a csapat, amely mindig is idegenkedett az utasításoktól: emlékezzünk csak Massa életére Alonso oldalán, vagy épp Michael Schumacher csapattársaira. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: