DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton a versenytempóban sem bízik

A Mercedes háromszoros F1-es világbajnoka szerint egyszerűen lassú volt az időmérőn, de pénteken a versenyszimulációja sem sikerült jól, úgyhogy csak reménykedhet a jobb folytatásban.

A három gyengén sikerült szabadedzés után az időmérőn sem tudott feljebb kapcsolni Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője gyakorlatilag folyamatosan kalandban volt minden körén - rengeteg apró, vagy nem is annyira apró hibával vezetett. Ez nem változott a mindent eldöntő körre sem, így végül csupán a negyedik helyről rajtolhat vasárnap.

"Egyszerűen nem voltam ma elég gyors, az egész köröm ott maradt az utolsó szektorban" - kezdte értékelését a komoly pofont kapó háromszoros világbajnok. "Fél másodpercet veszítettem a végén, szóval van még min dolgoznom. A holnapi nap viszont még hátra van és legalább ott vagyok az elejében."

hamilton-melbourne



A Ferrari első sora mindenképpen jelzésértékű a vasárnapi futam előtt, a Mercedes harmincegy versenyhétvége után először nincs ott egyik autójával sem - Hamilton szerint a maranellóiak most egyértelműen gyorsabbak.

"Az időmérőn a Ferrari a leggyorsabb és alapvetően versenykörülmények között is, szóval érdekes lesz látni, hogy hol is tartunk. A célom viszont természetesen az, hogy próbáljak felzárkózni, ugyanakkor a hosszú etap szintén elég gyengére sikerült tegnap, úgyhogy remélem, hogy jobbra fordulnak a dolgok" - tekintett előre a brit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: