DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ezért javult fel Raikkönen Szocsira

A finn F1-es pilóta remek teljesítményt nyújtott az Orosz Nagydíj kvalifikációján, sőt, csak egy apró hiba fosztotta meg attól, hogy kilenc év után ismét pole-pozíciót szerezzen.

A Ferrari erős 2017-es szereplése nem újdonság, hiszen Sebastian Vettel kétszer is győzni tudott már idén, és a pontversenyt is vezeti, Kimi Raikkönentől azonban régóta várt olyan teljesítményt népes rajongótábora, mint amilyet a Jégember a Fekete-tenger partján mutatott. 2007 világbajnoka másfél év után verekedte be magát az első rajtsorba Szocsiban, ráadásul mindössze 59 ezredmásodperccel maradt alul csapattársával szemben az időmérőn.



Ha nincs az a hiba az utolsó kanyarban, talán ő indulhatna az első helyről vasárnap, így azonban meg kellett elégednie a második pozícióval – amely miatt nem is bánkódott sokat. Az kielégíthetetlen információéhségtől hajtott újságírók természetesen kíváncsiak voltak arra, hogy minek köszönhető Raikkönen formajavulása, a finn pedig csak azt tudta felhozni érvként, melyről már sokat cikkeztek világszerte.

„Minden pálya eltér egymástól, így nem igazán mondhatnám, hogy különleges dolog történt itt. Ami egyik helyen beválik, az máshol teljesen másképp működik majd. Összességében egyszerűbb lett vezetni” – mondta az autója irányíthatóságára mindig oly érzékeny pilóta. „Úgy vélem, a megfelelő helyeken jól kezdtünk, és innen sokkal könnyebb volt továbblépni. Ez a hétvége különösen jól alakult ebből a szempontból, hiszen ha változtattunk valamin, az előrelépést jelentett. Persze apró dolgokról van szó, de a végén sokat számíthatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: