DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Döntöttek az oroszok a villanyfényes futamról

Az F1-es Orosz Nagydíj szervezőinek a kezdetektől fogva dédelgetett álma, hogy este rendezzék futamukat, az ország miniszterelnök-helyettese most Szocsiban tájékoztatta a sajtót a projekt állásáról.

Még csak egy Forma-1-es nagydíjon volt túl Oroszország, a futam promótere, Szergej Vorobjev már akkor azt szerette volna, hogy 2020 előtt éjszakai versenyt rendezzenek Szocsiban, ehhez azonban a kormány anyagi hozzájárulására lett volna szükség. Az ország miniszterelnök-helyettese, Dimitrij Kozak a hétvégén kilátogatott a pályára, ahol többek között ez a téma is szóba került, ő viszont nem szolgált túl jó hírekkel.



„Ami az éjszakai verseny tervét illeti, megnéztük a televíziós közvetítéseket, és azt kell mondjuk, hogy a pálya gyönyörű. Láthatóak a csodálatos olimpiai létesítmények, a tájak, és nincs okunk arra, hogy esti időpontra toljuk a versenyt. Ezt a minőséget nem érnénk el este” – mondta az orosz. Szocsinak egyébként 2025-ig van szerződése a Forma-1-gyel, és az idei lesz az első verseny, melyet már az új menedzsment alatt rendeznek.

Kozak a helyszínen találkozott Chase Carey-vel, az F1 vezérigazgatójával, és nagyon izgatott a Liberty Media tervei miatt. „A Formula One Managementtel fennálló kapcsolatunk folytatásáról beszéltünk” – mondta Kozak. „Minden tekintetben sikerült megegyeznünk. Nagyszerű tapasztalataink vannak, és nincs értelme változtatni. A Forma-1 életet lehel az olimpiai infrastruktúránkba, a játékok örökségének folytatásaként.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: